Vikatikkejä

torstaina, helmikuuta 05, 2009

Oi Sylvi, Sylvi

Viime postauksen mekkonen tuli lyhennettyä ja salomoninsolmu-bolerokin valmistui ihan ajoissa (lue: edellisenä iltana puolen yön jälkeen). Juhlat olivat hauskat, mutta opinpahan ettei vaaleassa silkkimekossa lähdetä baariin. Kolttu oli aika juhlitun näköinen, kun jokainen vesipisarakin jätti silkkiin selvästi näkyvän tahran tahran. Ensi kerralla taas luottomustaa päälle. (Ja se bolero muuten unohtui jonnekin Helsigin yöhön. Löytäjä saa pitää.)

Tulevaa Ullaa varten on työn alla vähän nukenvaatteita leikki-teeman mukaisesti. Siinä sivussa olen neulonut mallitilkkuja Sylviä varten. Finaalissa kilpailevat Mambo (jonka tiheys täsmäisi hyvin, mutta pelkään että valmis takki on liian raskas), Isoveli (jonka tiheys täsmää, jos neulon vähän liian isoilla puikoilla - neulos on ainakin kevyttä, mutta ehkä kuitenkin liian harvaa?) ja kaksinkertainen seiskaveikka (jonka tiheys ei oikein täsmää, ellei tee liian harvaa neuleosta, mutta onhan sitä säädetty ennenkin). Kaikista langoista löytyy haluamaani väriä. Seiskaveikka johtaa kisaa hienoisesti Novitan tehtaanmyymälän alehinnan (3 €/kerä) vuoksi. Järkevintä olisi ostaa Mamboa, koska ohjeen säätämisestä on yleensä seurannut vain kramppeja ja ahdistusta. Mambo vain on näistä vaihtoehdoista kallein ja äänet pääni sisällä sanovat, ettei prototyyppi ole ennenkään onnistunut joten lankaan kannattaa panostaa vasta toisessa versiossa.

Tänään olen kuitenkin menossa Menitaan ystävän seuraksi, ja ostoslistalla on vain 6 mm Addit. Ehkä sieltä löytyy musta hevonen, joka päihittää ale-seikaveikan hinnassa. (Ja matkalla varmaan näkyy lentäviä lehmiä.)

Tunnisteet:

1 kommenttia:

  • Kannattaa käydä Lankamaailma Nordiassa katselemassa lankoja myös, sillä siellä pusseissa myytävät langat ovat vallan edullisia. Ostin omaan Sylviini langat 38 eurolla (2 kiloa villaa) ja tuosta riittää varmaan vielä pipoon tai kassiinkin. Rivitiheyttä en saanut ihan täsmäämään, mutta silmukkatiheys osui toisella yrittämällä kohdilleen.

    Kirjoittaja: Blogger Hanna, 5. helmikuuta 2009 klo 11.35  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu