Vikatikkejä

perjantaina, joulukuuta 26, 2008

Joulumuistio vuodelle 2009

Muistiin ensi joulua varten:

1) Älä leivo lasten kanssa. Leivo yksin yöllä, mieluiten avatun viinipullon kanssa. Muista, että syvällä sisimmässäsi vihaat leipomista.

2) Laita itsellesi kännykkään ensi vuodeksi kalenterimuistutus, että kirkon portaille on leiriydyttävä aatonaattoiltana jos haluaa jouluaaton primetime-perhehartauteen. Tänä vuonna emme nimittäin mahtuneet joulukirkkoon.

3) Älä osta koko perheen pelejä. 3-vuotias ei noudata sääntöjä ja 5-vuotias haluaa pelaamisen sijaan riidellä säännöistä. Ja aikuisia harmittaa, kun metrin mittaiset voittavat muistipelissä.

4) Osta korvatulpat. Niitä tarvitaan.

5) Älä jätä maidon ja leivän ostamista viimeiselle arkipäivälle ilman aattoa, sillä vietät sen päivän joka tapauksessa jonottaen päivystyksessä ja apteekissa. Tänä vuonna esikoisella oli korvatulehdus ja muulla perheellä reipas flunssa. (Voisi olla hyvä idea tehdä lähimpään Diacoriin varaus aatonaatoksi ja tarkistuttaa koko perheen korvat, kurkku ja keuhkot ihan varmuuden vuoksi.)

***********************

Olen viettänyt joulua sohvalla neuloen ja katsellen kaikki mahdolliset joululeffat. Neul0in Chevalier-lapaset, joiden malli on nerokas, mutta ei vaan sujunut ongelmitta tässä mielentilassa. Neuloin kroonisesti väärää riviä kaaviosta ja jouduin virkkuukoukun avulla muuttamaan silmukoista oikeista nurjiksi monen kerroksen matkalta. Lopputulokseen olin kyllä tyytyväinen, kuvia tulossa kunhan saan putsattua kameran linssin pienistä klähmäisistä sormenjäljistä.

3 kommenttia:

 • Oi mä VIHAAN lasten kanssa leipomista...

  Äiti aikoinaan leipoi itse kaikki leivät ja usein pullaa..

  MITEN se kesti meitÄ??

  Kirjoittaja: Anonymous rasa, 26. joulukuuta 2008 klo 17.33  

 • Samanlaisia tuntemuksia täälläkin vaikka askartelun lasten kanssa on vielä syvemmältä !! :-D Leipomisongelman olen nykyään ratkaissut nbiin että saavat ihan itse leipoa. Ja siivota jäljet. Kiitos joulun parhaimmista nauruista muuten ! Toivottavasti olot ovat jo paremmat.

  Kirjoittaja: Blogger Marika, 26. joulukuuta 2008 klo 18.17  

 • Ai kauhia paikka kun mä nauroin tätä postausta! :-D Siis, en todellakaan mitenkään pahalla, vaan sydämeni pohjasta, kun toi kaikki on NIIN totta!
  Minä vetelin omaan kalenteriini "Leivo piparit tällä viikolla!" "Tilaa kinkku lähimmän kolmen päivän sisällä!" sillä tänä vuonna kaikki jäi viime tippaan ja hiukan sen ylikin. Ifolor tipautti postilaatikkoon pari joululahjaksi aiottua kalenteria TÄNÄÄN...

  Kirjoittaja: Anonymous Kutri, 30. joulukuuta 2008 klo 21.21  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu