Vikatikkejä

perjantaina, kesäkuuta 29, 2007

Vielä Minttumaarista

Minttumaarista on tullut monta kysymystä. Yleisimmin kysytään, kuinka siirrytään I-kaaviosta II-kaavioon, kun silmukkamäärä ei tunnu täsmäävän.


II-kaavion keskimmäinen osa (”väliosa”, joka on irrallinen palikka kahden reunaosan välissä) toistetaan ensimmäisellä toistolla kahdesti.

Havainnollistin sitä tekemällä tällaisen palapelikaavion. Vaaleanpunainen osa on I-kaavio, turkoosit osat II-kaavion reunat ja vihreä sekä oranssi kuvaavat II-kaavion keskellä olevaa osaa, joka on siis merkitty II-kaavioon kerran. Kun neulot II-kaavion 1. kerran, neulot väliosan kahdesti, 2. kerralla kolmesti jne.

Tunnisteet:

4 kommenttia:

 • Hyvä huomio. Olin juuri tulossa kysymään samaisesta asiasta. Neuloin ja purin ja sovelsin, mutta mikään ei tuntunut täsmäävän. Nyt ymmärsin. Kiitos selvennyksestä!

  Kirjoittaja: Blogger Hansu, 2. heinäkuuta 2007 klo 13.45  

 • Hihhei Minttumaarini on valmis
  käy katsomassa! Kiitos ohjeesta tätäkin kautta!

  Kirjoittaja: Anonymous Satu U, 4. heinäkuuta 2007 klo 18.48  

 • Kiitokset. Aloitin tänään ja laskin laskemistani...tein juuri tuolla mainitsemallasi tavalla, mutta nyt epävarmuus hävisi. Ymmärsin oikein!
  by the way, malli on muuten upea...

  Kirjoittaja: Blogger ikki, 10. maaliskuuta 2008 klo 19.13  

 • Hei!

  Mikä ihme huivin tyngässäni voi olla vialla, kun toistaessani II kaaviota toiseen kertaan en saa silmukoita millään täsmäämään. Olen neulonut I kaavion ohjeen mukaan (oikea- ja vasenpuoli, sekä keskisilmukka), II kaavion ensimmäisellä kerralla tein välikappaleen molemmin puolin kaksi kertaa. Toista kertaa II kaaviota tehdessäni näyttää siltä, että välikappaletta pitäisi tehdä 4 kertaa, vaikka ymmärrän kyllä, että sitä pitäisi tehdä kolmesti molemmin puolin keskisilmukkaa.

  Kirjoittaja: Anonymous Riikka, 29. tammikuuta 2014 klo 22.01  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu