Vikatikkejä

tiistaina, helmikuuta 20, 2007

Y niin kuin Ykä

(Tällä kertaa vain suomeksi. This time only in finnish.)

Pää pöntössä on vaikea neuloa, usko pois. Ja vaikka itse olenkin jo lopettanut posliinirekan ajamisen, armas kuopukseni vuotaa sujuvasti molemmista päistään ja estää minua toteuttamasta langallisia fantasioitani. Se siitä lankahamsterikisan voitosta. (Epätoivoissani harkitsin lankalaatikkoon ykäämistä, jos siitä olisi saanut sääligrammoja. Onneksi en tehnyt sitä.)

Neulomisen sijaan olen tehnyt havaintoja. Esimerkiksi erilaisista oksennustavoista. Esikoiseni, 3v4kk, oksensi kerran sänkyynsä, mutta osui satukirjaan. Pisaraakaan ei mennyt lakanoille tai yöpuvulle. Kuopukseni, 1v8kk, taas osui kaikkeen puolen kilometrin säteellä. Oksennusta oli peitossa, tyynyssä, lakanoissa, yöpuvussa, omissa hiuksissa, uninallessa, seinässä ja matossa. Kuin sprinkleri! Ja vaikka esikoinen oksensi vain kahdesti, kuopus on pitänyt pesukonetta ylikuormituksella jo viikon ajan. Hän myös oksentaa paikoissa, joissa tuhopotentiaali on suurin: kangassohvalla, alas syöttötuolista, alas keinusta. Huoh.

Mieheni, tunnollinen insinööri, sairastui perjantaina iltapäivällä ja oli työkunnossa taas maanantaina. Vain pari hassua tuntia työaikaa meni hukkaan. Eikä hän oksentanut. Kertaakaan. Mutta ne ilmavaivat alkoivat hajunsa puolesta olla jo avioeroperusteluokkaa.

Itse sairastin yöllä. Istuin wc:n lattialla aamutakissani ja lueskelin Scarf Styleä. Sen esipuheessa todettiin, että huivien neulominen on neulojan lohturuokaa. Kuinka totta! Eilen esikoinen sai astmadiagnoosin, ja aloitin välittömästi uuden Kirin vihreästä Drops Alpacasta. Se kohensi mielialaani paljon enemmän kuin aiemmin päivällä korkkaamani karkkipussi. Lohdullisen pehmeä lanka, silmiä hivelevä väri, liukkaat Addit ja pitsihuivimalli, jota neuloessa ei tarvitse miettiä että tuliko valituksi liian iso tai pieni koko. Tiheydellä ei ole väliä, kunhan neulos on ilmavaa. Mallitilkun sijaan voi käydä suoraan asiaan. Ja tulosta syntyy nopeasti.

Kokeilepa neuloa 2n2o-kaulahuivia halpispuikoilla mustasta seiskaveikasta ja kerro, tuleeko siitä yhtä hyvä olo kuin alpakkakiristä. Not!

3 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu