Vikatikkejä

maanantaina, tammikuuta 01, 2007

Vuoden eka lankaostosmorkkis


Pääsin viime viikolla yksin ostoksille. Novitan tehtaamyymälästä ostin neljä kerää Floricaa värjäystä varten. Siivotessa löysin ison kasan koolaideja ja kun kevätkin tässä kohta tulee (talvi jää kai välistä kokonaan...), houkuttaisi värjätä vaaleanvihreää lankaa. Florica on edullinen lanka, 1,50 €/kerä, joten ei tule iso tappio vaikka värjäys ei onnistuisikaan. Lankojen lisäksi ostin 40 cm 8 mm pyöröpuikon lasten pipoja varten. 60 cm pyörö on liian pitkä enkä neulo pipoja sukkapuikoilla, ellei ole ihan pakko.

Novitalla oli myös jaossa vanhoja neuleohjeita. Olkatoppaukset näyttävät aika huikeilta!

Menita Outletissä kävin ihan uteliaisuudesta. Myymälä oli aika sotkuisen oloinen, ostoskoreja ei ollut ja myyjä oli yrmeä. Ostin kaksi kerää ale-Woolia poistuvien värien laarista ja 50 cm 3,5 mm Addit, nämäkin lasten pipoja varten.


Käsityötalo Priima oli minulle uusi tuttavuus. Paikka ei ollut suuren suuri, mutta palvelu oli hyvää. Juttelin myyjän kanssa ja hän kertoi, että heillä on myös nettikauppa eivätkä he veloita lainkaan postituskuluja! Hän myös vinkkasi, että nyt tammikuussa tulee myyntiin 4 mm puikoilla neulottavaa alpakkalankaa. Ostin alekorista kaksi kerää pätkärääkättyä Baby Ullia ja ohuet bambupuikot niiden neulomiseen.


Ei lankamorkkista ilman Menitaa. Näistä Flavia Babyista tulee minulle kaulahuivi ja pipo.
Uusi vuosi aloitetaan perinteisesti jonkinasteisessa morkkiksessa, joka innostaa parantamaan elintapoja. Nämä ovat siis minun uuden vuoksen lupaukseni:

1) Pienennän lankavarastoa sen kasvattamisen sijaan.
2) En osta lankaa tai kangasta vain saadakseni polkkaamisen aihetta.
3) En ostele lankaa holtittomasti ja vailla suunnitelmaa, vaikka ne olisivat kuinka halpoja tai valikoimista poistuvaa.
4) Neulon enemmän itselleni.


PS. Ullan
K-18 -spesiaalin deadline on 21.1. Vink vink!

1 kommenttia:

  • Kuulostaa niin minulta tämä kirjoitus. Vuosi alkoi myös minulla lankamorkkiksella, kun tilasin eilen nettikaupan alesta lankaa, vaikka en ole lankoja vielä edes saanut. Minulla lankavaraston kasvattaminen on pysyvä tavoite (kuten blogin nimestäkin voi päätellä), mutta tähän asti se on onnistunut huonosti. Muutkin uuden vuoden lupauksesi voisin allekirjoittaa.

    Kirjoittaja: Blogger Marja V, 1. tammikuuta 2007 klo 21.00  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu