Vikatikkejä

keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

WANTED: 40-senttisia, isoja pyöröjä

Sain vihjeen, että Adlibriksesta saisi Stollerin virkkauskirjan halvalla. Älä kysy, tilasinko - kysy, että kuinka äkkiä. Postikulut ovat samat tilauksen koosta riippumatta, mutta pystyin vastustamaan kiusausta ja tilasin vain yhden kirjan.


Anopin 70-vuotisjuhlia varten pikkumiehelle on syntymässä neuleliivi. Olisi ehkä kannattanut tehdä mallitilkku, sillä liivi näyttää reilun kokoiselta jo ennen pingotustakin. No, ehkä 80-vuotisjuhliin? Lanka on Novitan Woolia, josta ostin Marjutilta.

Käsityöopettajaystäväni kertoi hauskoja tarinoita tunneilta. Joukko innostuneita neljäsluokkalaisia on opetellut neulomaan ja saanut aikaan mm. ihanaa pitsiä (kun piti neuloa ainaoikeaa) ja todella uskottavan ketun (hiiren ohjeella). Ehdotin, että lasten oppimista asioista tehtäisiin blogi, mutta ainakaan vielä en saanut häntä innostumaan. Jospa lapset auttaisivat?

Luetteloin eilen pyöröpuikkoni ja pakkasin ne koottain ns. "kodinkansioon" (suutarin lapsella ei ole kenkiä eikä minun puikoillani ommeltua säilytyskoteloa). Huomasin, ettei minulla ole yksiäkään Teddy-vahvuisia 40 cm:n pyöröpuikkoja. Lasten pipot syntyvät aika nihkeästi 60-senttisillä pyöröillä, mutta vielä vihkeämmin sukkapuikoilla. Marketeista ei kuitenkaan löytynyt lyhyitä pyöröjä yli 4 mm:n paksuisina. Novitaltakaan ei löydy yli 6-millisiä.

Pitäisikö tässä uskaltautua Menitaan ja ottaa riski, että kettuuntuneita kotiäitejä tuetaan myös terapeuttisilla alpakkalangoilla? Ketutuksen määrän huomioon ottaen se tulisi kalliiksi. Jos haluat pelastaa minut henkilökohtaiselta konkurssilta ja myydä 7-9 mm 40 cm pyörösi, meilaa minulle katjak at saunalahti piste fi. Voin myös vaihtaa puikkoja lankaan.

3 kommenttia:

 • Siis niinpä! Mä etsin tällä viikolla Teddylle sopivia 40 cm pyöröjä ja niitä ei vaan ole! jouduin sitten tyytymään 6 mm puikkoon, jospa neulois tahallaan vähän löysää tjsp....=P

  Kirjoittaja: Blogger Raisa, 19. lokakuuta 2006 klo 0.13  

 • Mulla on käytössä useita 40cm pyöröjä. Omista en luovu, mutta koetan muistella mistä olen ostanut. Veikkaisin, että Valkeakosken lankakaupassa vois olla, mutten nyt 100 varma ole.
  Itse olen etsinyt 50 senttisiä, mutta joka paikassa on vain joko 60 tai 40 senttisiä. Tuo 50 senttinen olis hyvä pipojen tekoon.

  Kirjoittaja: Blogger Krista, 19. lokakuuta 2006 klo 0.57  

 • Ei löydy pyöröjä minultakaan. Toivottavsti

  Kaunista palmikkoa tuossa liivissä!

  Kirjoittaja: Anonymous Palaga, 22. lokakuuta 2006 klo 19.54  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu