Vikatikkejä

sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Palmikkoliivi

"Ja minua ei sitten kuvata, onko selvä!"


Lähikuva neulepinnasta.

Ohje: SK 5/2001, malli 16
Lanka: Novita Wool
Langanmenekki: 92 g
Mitä muutin: Tein liivin kainaloihin asti pyörönä. Neuloin myös kappaleet korkeammiksi kuin ohjeessa. (Havaitsin ne liian lyhyiksi vasta, kun olin ommellut olkasaumat.)
Oma arvio: Hieman reilu, mutta siitäs sain kun en neulonut mallitilkkua tai tsekannut edes mittoja. Helmineuleen ansiosta liivi on mukavan joustava ja väri on symppis.
Vikatikit: Etupuolen olkaimet eivät ole ihan symmetriset. Onneksi lapsi on niin vilkasliikkeinen, ettei kukaan ehdi huomata mokaa. Kolmatta kertaa en sitä olkainta enää neulo.


Tällaista on nyt tekeillä. Väännän vihreästä Woolista ja Tiimarin kullanvärisistä siemenhelmistä helmiranneketta, jonka mallikuvio löytyy uusimmasta Novitasta. Liian pienillä puikoilla tikuttaminen on muuten ihan hanurista! On inhaa, kun työ ei jousta ja puikot tökkivät sormenpäät verille. Lisäksi Tiimarin helmissä on mukana paljon sekundaa - halpojahan ne ovat, mutta verenpaine kohoaa kun yrittää survoa neulaa läpi reiättömästä helmestä.

Houkuttelin viikonloppuna 17-vuotiaan serkkuni käsitöiden turmelevaan maailmaan. Aloitin helmiaskartelulla, jonka jälkeen heilutin hänen nenänsä edessä punakirjavaa Teddyä ja kasin puikkoja. Tuloksena muutama kaulakoru, kahdet korvikset, rannekoru, kaksi sormusta ja 30 senttiä kaulaliinaa.

1 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu