Vikatikkejä

maanantaina, syyskuuta 04, 2006

Messuostoksia + valmiita töitä

Lapsilla on flunssa. Niin että yritä siinä sitten neuloa.

Viileät ilmat yllättivät ja tikutin tyttöselle pikapipon. Lankana Samos, menekki n. 45 g, malli Suvituuli. (Tämä on mainio ohje! Lasten pipoissa on hyvä olla korvaläpät, mutta en tykkää neuloa niitä erikseen ja liitellä sitten mukaan. Tässä mallissa läpät syntyvät kavennuksilla.)

Lanka: Novita Wool
Puikot: 3,5 mm bambut
Langanmenekki: 55 g

Haruha-sukat valmistuivat viikonloppuna Selviytyjien finaalia katsellessa. Viimeistä kahta senttiä väänsin varmaan viikon. Malli on kaunis ja lanka pehmoista, mutta nuo kahden silmukan palmikonkierrot eivät sovi minun mielenlaadulleni. Jokaisen kohdalla piti miettiä, että miten päin ne nyt piti taas laittaa. Yleensä opin mallin ulkoa aika nopeasti, mutta tämä ei jäänyt päähän sitten millään. Jos en olisi tarvinnut näitä puikkoja lasten sukkiin, olisin varmaan jättänyt koko työn marinoitumaan lankakorin pohjalle.

Lauantain Kädentaito-messuilta ostin läjän kullattuja Addeja 3 €/kpl. Eivätkä ne ole vain söpöjä, niillä on myös ihana neuloa. Olisinpa vain ostanut useammat!

50-senttiset pyöröt ovat juuri sopivan kokoiset lasten pipoihin. Testiajoin luksuspuikkoja Emmy-gaalaa katsellessani.

Sinisen Kurjen messuosastolta ostin kerän himoitsemaani Opalin Flamingoa. Testaan hermojani ohuen langan kanssa, kunhan saan hankittua oikean kokoiset bambupuikot. Minun piti ostaa ne messuilta ja kiertelinkin vertailemassa hintoja, mutta kuvittelin aina saavani ne jostakin muualta halvemmalla enkä lopulta saanut ostettua niitä ollenkaan.

Puolitoistavuotias kummipoika saa tämän traktorimuotin. (Ja kummipojan äiti saa tuta, miltä tuntuu astua lattialle unohtuneen piparimuotin päälle. Omat lapseni harrastavat tällaisia ansoja myös legoilla, askarteluhelmillä ja makarooneilla.)

6 kommenttia:

 • Paranemisia pienille! Tuo muotti saa taaperon onnelliseksi, voin vaan kuvitella, että se pitää ottaa esille joka päivä ja pöristellä sen kanssa. Ei tarvinne houkutella maistamaan pipareita!

  Kirjoittaja: Blogger Altocumulus, 4. syyskuuta 2006 klo 13.12  

 • Aivan ihana piparimuotti! Ja tuollainen tytön pipo on nyt melkein pakko tehdä omallekin neidille. Hieno on! Flamingo-langan sävy näkyy kuvassa tosi hyvin, paremmin kuin nettikaupan sivuilla. Kauniin näköistä lankaa... -haaveilee langanostolakkolainen-

  Kirjoittaja: Anonymous Minnie, 4. syyskuuta 2006 klo 14.41  

 • Kivoja löytöjä! Mä himoitsen kanssa noita Opalin lankoja, pitää varmaan tilata joskus, kun tuskin tulee Helsinkiin asti lähdettyä.

  Kirjoittaja: Anonymous Annika, 4. syyskuuta 2006 klo 16.42  

 • Voi kun mua nyt on alkanut kaivertaa tuo, etten itse hankkinut itelleni noita kultasia Addeja!!!!!

  Kauniit Haruha-sukat!

  Kirjoittaja: Blogger eusu, 4. syyskuuta 2006 klo 17.12  

 • Teitkö SamosSuviTuulen ihan Ullan ohjeen mukaisesti vai modasitko? Löysin tänään vaaleensinistä Samosta arkistoista ja vois tehdä ukkelille pipon syyskeleille.

  Kirjoittaja: Blogger Anna, 10. syyskuuta 2006 klo 22.19  

 • Anna: modasin ohjetta vain silmukkamäärien kohdalla. Loin muistaakseni 81 silmukkaa 5 mm puikoille ja laskin uudelleen kavennusten paikat korvaläpissä. Päälakikavennukset tein ihan ohjeen mukaan, silmukkamäärät toki laskin uudelleen.

  Kirjoittaja: Blogger Katja, 11. syyskuuta 2006 klo 8.29  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu