Vikatikkejä

tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Lisää pipoja

Nyt se flunssa iski minuunkin. Räkäisiä yksityiskohtia sen tarkemmin kuvailematta pitää kuitenkin sanoa, että olisipa ihanaa sairastaa yksin kotona. Neuloisin, söisin suklaata, katsoisin Frendejä DVD:ltä ja torkkuisin sohvalla. Miksiköhän sairaspäivät tuntuivat ennen lasten syntymää niin kurjilta? Nehän olivat lomaa!

Nyt vetelen kaksin käsin iburofeiinia ja kofeiinipitoisia juomia pysyäkseni tolpillani. Flunssaiset pikkupirut lapsukaiset joko itkevät kiinni pyjamanlahkeessa tai hakkaavat vispilöillä postiluukkua ("Äiti, minä teen musiikkia!"). Nuorimmainen on kunnostautunut myös syömällä muovisia silmukkamerkkejä.

Isommat neuletyöt on tungettu sohvan alle odottamaan parempia aikoja ja tehtailen sohvalta käsin yksinkertaisia pipoja. Niitä tarvitaan, koska pipoilla on voimakas pakovietti. Ne karkailevat kaikenlaisissa tilanteissa pienten omistajiensa huomaamatta ja joskus jopa laumoina. Siksi talvea varten pitää olla reilu ämpärillinen päänlämmittäjiä.


Tämä pipo on ihan perusmalli: pyörönä neulottua sileää, joka rullautuu alareunasta, ja kavennukset Suvituuli-pipon ohjeen mukaisesti. Lankana pipossa on Samos ja silmukoita jäljitellen kirjotussa kukassa Samos Lollipop. Kukan malli oli uusimmassa Modassa jossakin lastenneuleessa. Aloitin ohjeen mukaan, mutta sitten tein sarjan laskuvirheitä joita en halunnut purkaa, ja kas: kukasta tulikin uniikki design.

PS. Espoolaiset huomio, tänä iltana olisi Leppävaarassa, Ruusutorpan koululla käsityön tekniikkailta. Tässä Leppävaaraviikon kotisivuilta kopsattu info:

Käsityön tietotekniikkailta
klo 17-20.30 Ruusutorpan koululla. Vapaa pääsy. Osoite: Ruusutorpan koulu, Leppävaarankatu 24 II krs.
Järjestää: Espoon työväenopisto
Lisätietoja: Kädentaidot-tiimi, Sirpa Kinnunen, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi, Asiakaspalvelu, puh. 816 50000, www.espoo.fi/tyovaenopisto.

(Meilasin järjestäjälle ja hän kertoi, että illan aikana tutustutaan erilaiseen käsitöissä avuksi käytettäviin tietokoneohjelmiin. Kuulosti tosi mielenkiintoiselta, mutta enpä taida päästä tänään paikalle.)

2 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu