Vikatikkejä

lauantaina, elokuuta 26, 2006

Taiteiden yö Helsingissä 24.8.2006

Edellisestä taiteiden yö -kokemuksesta ehtikin kulua useampi vuosi. Oli mukavaa huomata, miten rauhalliseksi ja perheystävälliseksi tapahtuma oli muuttunut.


Aloitimme kiertelyn postimuseosta. Lapsia ei itse näyttely kiinnostanut, mutta puhuva postihevosrobotti ja mahdollisuus löydä oma kolikko olivat pitkään puheenaiheita. Museokaupasta ostin "postihevosen" jouhista tehdyn rintakorun. Itse koru maksoi euron ja se oli kiinnitetty varsin kekseliääseen taustamateriaaliin.

Sanomatalolla oli tiffany-lasitöitä, joita en ehtinyt katsoakaan kun yritin estää blogitaaperoa rikkomasta lattiarajassa olevia ilmapallosomisteita.

Ateneumin eteisessä pikkumies kiipesi rattaista ja putosi päälleen kivilattialle. Pam. Kaiku oli mahtava ja näyttelyt jäivät silläkin kertaa katsomatta. Sen sijaan tutustuimme Asematunnelin Alepan pakastealtaaseen ja investoimme 30 senttiä keittovihannespussiin, jolla yritimme hautoa otsaan kohoavaa sarvea.

Varsinainen löytö Taiteiden yön tarjonnasta oli Päivälehden museo. Ennakkotiedoissa luvattiin Nalle Puh -näyttelyn lisäksi akuankkapiirtäjä Kari Korhosen piirtämässä pieniä muistoja sekä lasten tanssiaiset tasatunnein. Niiden lisäksi henkilökunta oli viime hetkellä tempaissut ja järjestänyt perunaleimasinaskartelua. Leimasimia oli veistetty ihan useampi kapallinen ja esiliinoina toimivat pohjattomat muovipussit. Neiti 3v taiteili kuvia useamman arkillisen ja oli niin liikuttavan innoissaan, että ostin lapselle vesivärit heti seuraavana päivänä (minun hermoni eivät vielä kestä peitevärejä).

Nalle Puh -näyttely oli termiiteille tuttu ennestään, mutta edelleen menestys. Laita Ihaalle häntä -leikkipisteessä oli käytetty hyväksi magneettimaalia, mikä on kieltämättä turvallisempaa kuin vanhat kunnon nastat.

Edit: näyttelyyn voi käydä tutustumassa vielä muutaman päivän ajan. 1.9. lähtien museo on suljettuna ja avautuu taas ensi tammikuussa.

Lähdimme kotia kohtia jo vähän iltaseitsemän jälkeen sadepisaroiden ropistessa niskaan. Ehkä ensi vuonna päsen näkemään jotakin itseänikin kiinnostavaa? Kiitos saamistani vinkeistä (Blogspot tökkii enkä näe edellisen postauksen kommenteista, että kuva niitä vinkkejä antoi), valitettavasti yhtäkään en päässyt kokeilemaan.

2 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu