Vikatikkejä

lauantaina, elokuuta 19, 2006

Taas vaihteeksi ostoksilla

Tänään meillä käytiin seuraavanlainen keskustelu:

minä: Olen tässä ajatellut joululahjoja. Minähän voisin tehdä ne, tai ainakin osan. Se tulisi halvemmaksikin.
mies: Jaa. No sopiihan se.
minä: Ja jos minä teen, sinä kai kustannat tarvikkeet?

Suoraan ansaan! Eikä miehen auttanut enää esittää vastalauseita, kun ehdotin seuraavaksi reissua Variston Sinelliin. (Taustaksi kerrottakoon, että minä olen Kelan kustantamalla hoitovapaalla eikä armas mieheni, niin ihana ja avarakatseinen kuin onkin, ole suostunut hankkimaan minulle rinnakkais-Visaa. Kiellän, että tällä käsityöhulluudellani ja taipumuksellani hamstrata järjettömiä määriä tarvikkeita olisi mitään osuutta asiaan.)

Variston Sinelli sijaitsee Vantaan Kehä III:n kupeessa, osoitteessa Martinkyläntie 63. Lähimaastosta löytyy myös iso Eurokangas ja Sinooperi, joten ehkä Ikean turistibussit alkavat pian tehdä pysähdyksiä alueella. Vain lankatukku puuttuu!


Paikka oli varsinainen tavarataivas. Askertelu-, paperi- ja lahjatavaroita löytyi joka lähtöön, ja lisäksi oli vielä iso löytötori alennettua tavaraa. Pyysin luvan kuvaamiseen ja sainkin sen, selitettyäni ensin mikä blogi on.

Tässä Fimo-askartelumassat. Idean näiden ostamiseen sain Derean blogista ja Pörrö on kirjoittanut aiheesta hyvän artikkelin.

Helmihyllyn edessä teki mieli hylätä langat ja kankaat ja siirtyä kokonaan helmiaskartelijaksi. Loppujen lopuksi ostin vain yhden lajitelmapussin ruskeansävyisiä akryylihelmiä.

Kuumaliimapyssy oli miehen löytö. Tällä voisi vaikka liimata lasten ensikengät syviin kehyksiin. (Tai itsensä kiinni pöytään, jos ei lue ohjeita. Mutta minähän luen, aina.)

Valkoisten t-paitojen ostajat saivat kaupan päälle Zigin kangastussit. Kaksipäisissä kynoissä on sekä 0,2 mm:n terävä kärki yksityiskohtien piirtämiseen että sivellinkärki laajempien alueiden väritykseen. Tsekkasin juuri Sinellin verkkokaupasta kynien hinnan: 3,20 €/kpl. Sain kynät kaupanpäällisiksi 4,50 €:n hintaisiin lasten t-paitoihin, joten olisi kannattanut ostaa enemmän paitoja ja saada lisää tusseja.


Fimoista tulee riipuksia ja helmiä. Riipuksia varten valitsemani nahkanauhat olivatkin leather-like -nauhoja, mutta oikein mukavan tuntuisia kuitenkin.

Mieheni (mainitsinko, että hän on ihana?) ehdotti vielä käyntiä läheisessä kirjakaupassa, ja osti sieltä minulle Helmityöt-kirjan. Kuvan alareunassa näkyvät ostamani helmet.

Ostosten jälkeen en päässyt kotiin leikkimään uusilla leluillani, vaan veimme lapset Marketanpuistoon. Termiitit viihtyivät uusien leikkivälineiden esittelypuistoissa, mutta löytyi sieltä vanhanaikaisiakin kiipeilytelineitä.

1 kommenttia:

  • enpäs ollut tiennytkään että Varistossa on Sinelli, pitääkin käydä., kiitos esittelystä... Juvanmalmilla, vähän matkan päässä (Marketanpuistoon päin) on Ruusutupa niminen lahja/askartelu/lankakauppa josta saa Tekstiiliteollisuuden lankoja, joitain on hyllyssä ja muita (esim Merinosilkkiä) saa tilauksesta muutamassa päivässä. Langoista on lankavärikartat esillä ja palvelu on ystävällistä. On siinä se haitta että äkilliseen langanhimoon ei saa ehkä sitä jota haluais...

    Kirjoittaja: Blogger Villasatu, 20. elokuuta 2006 klo 0.25  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu