Vikatikkejä

perjantaina, elokuuta 04, 2006

Postia salaiselta ystävältä + reissuneulomuksia

Miten on mahdollista, että tällainen maatilalla kasvanut (ja allergisoitunut) naisihminen vieraantuu luonnosta niin, että kesämökin kärpäsetkin saavat hänet jo sinkoilemaan seinille? Ei riitä, että mökissä on sähköt, sisävessa, astianpesukone ja digiboxi. Minun unelmamökkini sijaitsee hyönteisvapaalla vyöhykkeellä ja lankakeränheiton päässä Citymarketista.

Mökillä oli kivaa, mutta kyllä kaupunkikoti kaiken voittaa.

Kärpästen tappamisen lomassa ehdin neuloa lapsille kaksi paria sukkia, yhden myssyn ja yhden lapasen (ja se toinen valmistuu ihan varmasti ennen pakkasia). Piipahtaessani sivistyksen parissa Tamperella ostin neuletakillisen verran ihanaa sammalenvihreää merino-Woolia Aili Jokiselta. Myyjä kertoi, että kun merinoversio loppuu heidän varastoistaan, he eivät enää myy Woolia "koska se on mennyt niin luiruksi".

Tässä toiset sukat, tai siis yksi sukka, jolla on kolme identtistä sisarusta. Malli oli vauhdikkaalla päällä ja yritti hankkia itselleen kallonmurtuman liukastelemalla villasukat jalassa parketilla. Lankana wool ja menekki noin puoli kerää (missä, oi missä on mun vaaka?).

Myssykkä on Samosta ja malli löytyy uusimmasta Ullasta. Silmukkamääriä piti laskeskella vähän uusiksi ja kavennukset tein ihan omasta päästä (ja siksi valitsinkin tähän edestä otetun kuvan). Värit ovat vähän ankeat, mutta yhtä harmahtavan ankea on poikapolon syyspukukin, jonka tämä äiti osti alesta halvan hinnan hullaannuttamana.Kotiin palatessamme ison postivuoren päällä odotti paketti Salaiselta neuleystävältä. Kolme kerää ihanaista Dropsin Alpacaa! Kiitos, salainen ystäväni (joka postileiman perusteella asut Helsingissä)! En oikein ole raaskinut itse sitä ostaa, kun se on olevinaan niin kallista, ja jos ostankin, en osaa neuloa siitä mitään kun mikään suunnitelma ei tunnu langan arvoiselta. Nämä kerät kuitenkin ilmoittivat topakasti, että heistä tulee Roosa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu