Vikatikkejä

sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

Syksyä odotellessa

Käsityölehdessä eletään jo syksyä ja viileä tuulahdus kelpaisi minullekin. Sisällä on lämmintä pahimmillaan 30 astetta. Olen yrittänyt helpottaa tilannetta jäätelöllä ja sumutepullolla (sumutan viileällä vedellä niin hiukseni, lapset kuin lakanatkin), kun suihkussa ei voi viettää koko vuorokautta.

Virkattujen pikkulaukkujen sarja jatkuu. Pakko tunnustaa, että tämä tulee minulle eikä neiti melkein-kolme-vuotiaalle. Lankana Samos ja Samos Lollipop, koukku 3 mm.


Käväisin Novitan Lauttasaaren tehtaanmyymälässä hakemassa valkoista tarjous-Floricaa (1,30 €/kerä) koolausta varten ja viininpunaista Woolia. Pussilankoja oli monta isoa laatikollista mutta pystyin vastustamaan niiden seireenimäistä kutsua. Lankavaraston laajenemiselle on näköjään olemassa fyysiset rajat ja minut rajani alkavat olla lähellä.


Syksy-Novita tuli perjantaina, vaikka se ilmoitettiin ilmestyväksi ensi viikolla. Kiva yllätys! Minä en kirjoneuleista ja muhkeista palmikkopuseroista niin välitä, mutta löysinpä lehdestä kumminkin jotain kivaa...


Tämä ei ollut se kiva. Mitä ihmettä, poncho hihanrei'illä? Helppohan tuo on tehdä mutta muuta hyvää puolta en siitä keksi. Epäkäytännöllinen kuin mikä! Ohje on annettu samantien monelle eri langalle. Yritetäänkö tästä mallista verkkoponchon manttelinperijää?


Tässä on söpö neuletakki, jonka voisin tehdä pikkuneidille. Ohje on seiskaveikalle mutta varastosta löytyy läjäpäin samanväristä Woolia, jonka haluaisin käyttää tähän.


Kivoja vauvaneuleita. (Eikö malliksi tilattu vauva jaksanut enää esitellä näitä, kun kuteet on kuvattu näin? Vinkiksi Novitalle, että kuva on aina mielenkiintoisempi kun siinä on elävä ihminen.)


Taittajan erikoinen: Nuorisoextra on taitettu lehden keskelle. Miksi ihmeessä?

Jos nuorisoextra halutaan tehdä eri kokoisena kuin lehti, miksi ne pitää yhdistää samaan julkaisuun? Nuo valkoiset palkit ylä- ja alareunoissa näyttävät vahingolta.


Lehden alusta löytyy nyt kaikki mallit pikkukuvina. Sama juttu on käytössä Modassa ja se helpottaa mallin hakua, kun selailtavana on paperinkeräyslaatikollinen vanhoja käsityölehtiä.


Lehden lopusta bongasin ilouutisen: Debbie Stollerin Virkkaajan käsikirja ilmestyy suomeksi ensi syksynä. Ohjeisiin on lisätty Novita-lankavaihtoehto ja varmaan sieltä löytyy taas pari Novita-malliakin, kuten neulojan käsikirjastakin.

Taas yksi hyvä syy lykätä neulesanaston opettelemista.

2 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu