Vikatikkejä

lauantaina, kesäkuuta 24, 2006

Sillä aikaa, kun muu Suomi toteutti pyromaanisia taipumuksiaan, pissi veneestä, söi palanutta makkaraa ja läimi hyttysiä, minä värjäsin lankoja. Ostin KIP-päivänä Kool Aid -juomajauheita WTC:n amerikkakaupasta ja löysin omista varastoistani myös sinistä elintarvikeväriä. Ne aseinani kävin pahaa-aavistamattomien Wool-kerien kimppuun.

Ensin kerin kerät vyyhdeille ja sidoin ne muutamasta kohtaa kiinni sotkeutumisen välttämiseksi. Sitten upotin vyyhdit veteen. (Huomaa kylppärimme erikoinen pesuallas. Vieraissa tämä epätavallinen väritys herättää yleensä huvittuneisuutta tai ahdistusta, mutta minusta väri on kivan retro.)


Vyyhtien liotessa sekoitin juomajauheet veteen. Toisessa purkissa on Pink Lemonadea ja toisessa Strawberry Kiwiä, jotka minusta näyttivät ihan samanlaisilta.


Vaaleanpunaisen vyyhdin värjääminen vaaleanpunaisella värillä alkoi tuntua energiantuhlaukselta, joten heivasin vyyhdin toisen pään purkkiin johon sekoitin värinesteen Tropical Punch -juomajauheesta. Siitä tulikin aivan upea punainen. Kuvanottohetkellä vyyhdin oikea reuna on jo imenyt värin nesteestä ja liemi on jo miltei kirkas.


Tämä luonnonvalkoinen vyyhti sai raitoja Tropical Punchista ja sinisestä elintarvikeväristä. Valitettavasti brittihenkinen väritys ei säilynyt vaan sininen väri peitti valkoiset kohdat ja sotki punaisenkin.


Kool Aid -värit voi kiinnittää mikrossa, mutta siitä tuli aika kamala haju (lisäksi jostakin syystä pelkäsin, että langat syttyvät palamaan. Älkää kysykö miksi, luin fysiikkaa vain ne pakolliset kurssit ja olen niistäkin unohtanut suurimman osan). Tämä vyyhti pääsi vesikattilaan kiehumaan etikkatilkan kanssa ja odottaa tässä huuhtelua.


Tässä valmiit langat. Kaksi vasemmanpuolesta olivat alunperin vaaleanpunaisia, seuraavat kaksi sinisiä ja oikeanpuolimmainen valkea. Tykkään itse noista punasävyisistä, mutta keskimmäinen värjäytyi epätasaisesti ja saattaa päästä uuteenvärikylpyyn. Toinen vyyhti oikealta on elävän värinen, mikä ei näy kuvassa. Tein vyyhtiin lääkeruiskulla ohuita raitoja ja lopputulos on aika kiva. Sen sijaan oikeanpuolimmainen vyyhti näyttää aika epämääräiseltä ja jos mallitilkku ei miellytä, sitäkin odottaa uusi värjäys.


Neiti 2,5 v valitsi jo oman suosikkinsa.


Ilmeisesti langat myös tuoksuvat hyvältä.

Hauskaa juhannusta! Muista tehdä myös juhannustaikoja.

1 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu