Vikatikkejä

sunnuntaina, kesäkuuta 25, 2006

Muumimamman mansikkasmoothie

"16 sivua käsitöitä" luki Kotilieden kannessa. Arvatkaa, kuka meni ja osti? Lehteä selaillessani tunsin itseni taas nuoreksi ja virkeäksi. Olin jo alkanut kuvitella, että olen kasvanut ohi nuorille aikuisille tarkoitetuista lehdistä ja siirtymässä hyvää vauhtia tanttalukemistojen kohderyhmään. (Sain Henkinen ikä -testistäkin tulokseksi 47 vuotta. Ja minä olen vasta 27, jos vanhempiani on uskominen.) Mutta juttu omaishoitajien arjesta ja saunanpesuvinkit vakuuttivat minut siitä, ettei vielä kannata peruuttaa Trendin tilausta.

Käsityösivuilla oli kuitenkin monta hauskaa mallia. Ihastuin virkattuun simpukkahuiviin, jonka ohjeeseen oli livahtanut väärä ohjepiirros. Sanallisista ohjeista ei ollut apua, sillä vain ensimmäinen kerros oli ohjeistettu ja loppu kuitattiin ohjeella "Jatka virkkaamista piirroksen mukaan." Piirroksen mukaan virkaten syntyy verkkomainen kolmiohuivi, kun kyse on suorakaiteen muotoisesta pitsihuivista.

En ole niin taitava, että osaisin virkata mallin mukaan suoraan lehden kuvasta. Meilasin lehden toimitukseen ja pyysin lisäohjeita.

Tiesittekö muuten, että pakastemansikoista syntyy vetinen rahka? Minäkin tiedän nyt. Hetken seinää potkittuani toin litkun pöytään kannussa ja esittelin smoothiena. Ja täydestä meni.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu