Vikatikkejä

maanantaina, toukokuuta 15, 2006

"Linsessamekko"

Kesäjuhlia tiedossa ja pikkuneiti tarvitsi uuden mekon. Modan numerossa 2/2006 oli söpö ja tarpeeksi simppelin oloinen mekon ohje, jota uskalsin lähteä toteuttamaan vähäisellä ompelukokemuksellani. Olen lopputulokseen varsin tyytyväinen, ja neiti 2,5v ihastui heti "linsessamekkoon".

Tykkään kovasti Modan ompelumalleista, mutta jäi harmittamaan että kangasta jäi niin paljon yli. Ostin ohjeen mukaisen määrän (2,1 m) kangasta ja yli puoli metriä jäi jäljelle! Eihän tämä puuvillakangas kallista ollut (4,90 €/m), mutta Modasta löytyy ohjeita hintavillekin kankaille. Onkohan niissä yhtä paljon "saumavaroja"? Moni malli on jäänyt suunnitteluasteelle, koska olen laskeskellut kankaiden maksavan liikaa.

Jatkossa piirrän ensin kaavat ja tarkistan kankaan menekin ennen kuin ostan kankaan.

Tässä mekko edestä...
...ja tässä takaa. Neidin reipas hiustenkasvu peittää mukavasti vetoketjun, jonka ompeleminen on näköjään paitsi taito-, myös kärsivällisyyslaji.

Jos pääsen puheväleihin saumurini kanssa, taidan toteuttaa mekon myös trikoosta: ilman vetoketjua ja alinta rimpsua.

Mekon valmistuttua alkoivat lankavaraston vaaleanpunaiset alpakkakerät huudella, että mekon seuraksi sopisi pitsineuleinen bolero. Viileät kesäillat ja niin edespäin. Loppuillaksi on siis ohjelmaa: levittelen kaikki omistamani neulelehdet olohuoneen lattialle ja alan etsiä täydellistä ohjetta. Lätkäpelissäkin taitaa käydä niin huonosti että on parempi sulkea tv ja keksiä kehittävämpää tekemistä.

7 kommenttia:

 • Tyhmä kysymys, mutta huomasitko katsoa, onko ohjeen kankaan leveys sama kuin ostamasi kankaan leveys? Tämäkin kun vaikuttaa usein menekkiin.

  Kirjoittaja: Anonymous Birke, 15. toukokuuta 2006 klo 22.35  

 • Hieno mekko! Tulee mieleen 70-luvun salsamekot ja -hameet. Marikankaiden jämäpaloistakin voisi tehdä kivoja retrosalsoja, vaikka jokaisen erilaisesta kankaasta!

  Kirjoittaja: Blogger uhoava gnu, 15. toukokuuta 2006 klo 23.07  

 • Voi kuinka valtavan kaunis! Tosi kaunis vaalean punainen tuo väri!

  Kirjoittaja: Blogger eusu, 16. toukokuuta 2006 klo 18.40  

 • Ihastuttava mekko, näinkin tosi kaunis, mutta siitä tulee varmasti TOSI UPEA neuleboleron kanssa.

  Kirjoittaja: Blogger Sari, 18. toukokuuta 2006 klo 20.15  

 • on ihana mekko!
  onnellisen näköinen on pikku linsessakin :)

  Kirjoittaja: Blogger vikke*, 20. toukokuuta 2006 klo 20.43  

 • Hieno on mekko!

  Mun mielestä monissakin lehdissä kankaan menekit ilmaistaan jotenkin hassusti. Esim 86cm t-paidalle ilmoitettiin menekiksi 65cm, ja mä sain metristä kolme paitaa ja jäi ylikin. :/

  Mutta sama hommahan on neuleohjeissa, vaikka viidenneltä kerältä tarvittais vain metri, ohjeessa lukee että tarvii 5 kerää. :D

  Kirjoittaja: Blogger Susanna, 24. toukokuuta 2006 klo 22.04  

 • BIRKE: Joo, oli samanlevyistä kangasta. Sehän se tässä ihmetyttikin. No, vahingosta viisastuu ja ensi kerrallaan piirrän kaavat ensin.

  Kirjoittaja: Blogger Katja, 25. toukokuuta 2006 klo 16.50  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu