Vikatikkejä

torstaina, toukokuuta 25, 2006

Kuka meillä oikein hamstraa kankaita?

Eilen illalla siivosin yhden lipaston laatikon kaikesta paperisälästä. Mies tuli viereen ihmettelemään ja kysyi puolitosissaan, onko minulla kuukautiset alkamassa vai mikä vaivaa. Minä mapittamassa on kieltämättä aika harvinainen ilmiö - sen puolesta kertoo sekin, että kansioon löysi mm. tiliotteita vuodelta 2001.

Syy siivoukseen oli kuitenkin sen, että tilasin Kangastukusta kankaita ja niille piti löytää säilytyspaikka. Mutta ne kankaat eivät mahtuneetkaan siihen laatikkoon, kun olin ensin pakannut sinne muut omistamani rievut - ja lisäksi löytyi muutama muovipussillinen tilkkuja ja muita jämäkankaita. Kuka järjestäisi kangashamsterit? Minulle olisi tarpeen.


Parveketuolin käsinojalla poseeraa neiti 2,5v:n puseron alku, lankana Samos Lollipop. Silmukkamäärät on otettu Novita kevät 2006 -lehden raglanhupparista mutta muuten tämä on ihan omasta päästä.


Samaisessa lehdessä oli ohje Nallesta virkattuun kukkaponchoon. Ilman jälkikäsittelyä kukat näyttävät vähän, eh, nuutuneilta, mutta eiköhän kylmä kylpy ja pari kourallista nuppineuloja anna nille tarvittavan piristysruiskeen.

Korvasin langan puuvillaisella Violalla ja koukkukin on hieman ohjeessa mainittua pienempi, joten kukkia tarvitaan ehkä rivi enemmän.

Pikkuneiden prinsessamekko saa seurakseen Violasta neulotun boleron. Alunperin tähän projektiin piti käyttää vaaleanpunaista alpakkaa, mutta varastosta löytyvä lanka oli väärää sävyä. Konsultoin pikaisesti talousosastoa ja päätin yllättäen käyttää boleroon varastolankoja uusien ostamisen sijaan.

Tämä projekti tunnettakoon jatkossa nimellä "Hyvä-syy-mennä-korjausompelukurssille". Pelastin tämän Polan upean kotelomekon UFF:n tyhjennysmyynnistä eurolla. Äkkiäkös lyhytpinnainen harrastelijaompelija pienentää sitä sen tarvittavat kaksi kokoa? (Kuvassa ovat nuppineulat jo paikoillaan merkkaamassa kohtia, joissa otan saumoista sisään.)

Tässä vielä lähikuva kankaan kuvioinnista. Toivottavasti en pilaa mekkoa lopullisesti, sillä se on niin nätti.

Lakkiaisjuhlintaan on aikaa reilun viikko ja siinä ajassa pitäisi neuloa tytölle bolero ja ommella se kasaan, pienentää itselleni tuo kotelomekko, shopata mekkoon sopivaa lankaa ja neuloa siitä hartiahuivi. Jepjep. Jos näette Nukkumattia, sanokaa ettei tarvise tulla meille vähään aikaan. Ainoa keino saada kaikki ajoissa valmiiksi on skipata nukkuminen.

Tai sitten yritän lihoa kaksi vaatekokoa viikon aikana, jolloin voin unohtaa mekon pienentämisen, ja luotan siihen että sää on lämmin, jolloin lapsi ei tarvitse boleroa. Huivin sijaan voin heittää hartioilleni kolme metriä Ikeasta hamstrattua valoverhoa.

Hmm. Olkoon se suunnitelma B. Ja eiku neulomaan.

1 kommenttia:

  • Totta, kangashamstereille olis täälläkin kannattaja...jos vain joku lisäisi vuorokauteen esim. 5-10 tuntia enemmän :D Muuten ei aika riitä.

    Tuo virkattu poncho on ihana, kattelin kans mutta kun ei sitä aikaa ole :D

    Mä voin heitellä sulle ne ylimääräiset kilot jotta saat mekon istumaan itsellesi ;)

    Kirjoittaja: Blogger vikke*, 26. toukokuuta 2006 klo 17.08  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu