Vikatikkejä

sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

Verkkohuivi (yritys 2.0)

Uudessa Pirkassa oli ohje tytön pitsimekkoon. Pitsineulemalli oli hyvin tutun näköinen ja muistelen neuloneeni jotain hyvin samantapaista neuletakkiin joskus viime vuosituhannella. Ohje löytyy myös täältä.


Minun vappuni on mennyt taas verkkoa virkatessa. Tallinnasta tuodut farkku-Samokset tahtoivat isoksi verkkohuiviksi. Aloitin samaista mallia jo kertaalleen vaaleanpunaisesta langasta, mutta inspiraatio tyssäsi ja neiti 2,5v sai kolmiohuivin.

Uuteen yritykseen sain inspiraation viime viikolla Myyrmannissa, kun näin ihanan keväänvihreän verkkohuivin. Raahasin silloin lapsia Pikkujätin lääkäriasemalta satasta köyhempänä ja mukanani todistus kuopuksen pahasta maitoallergiasta, ja olin ymmärrettävästi hieman allapäin. Huivin nähtyäni keksin heti, mikä minua piristäisi!


Lankakorin pohjalta kaivautui esiin Samos Lollipopista tehty tytön neuletakki. Noin vuosi sitten neuloin takin kappaleet ja kursin sen kasaan virkaten löysästi kiinteitä silmukoita. Enkä edes kostuttanut ja pingottanut kappaleita ensin. Kamala ilmestys, ihan harmittaa että olen joskus ollut noin suurpiirteinen. Mallineule on kuitenkin kaunis, joten en raaski koko työtä purkaakaan.

Projekti jäi kaulusta ja nappeja vaille kesken. Nyt se pitäisi purkaa saumoistaan, pingottaa ja ommella paremmin kasaan. Ja keksiä jokin kaulus. Tänä kesänä se olisi neiti 2,5v:lle sopiva.

3 kommenttia:

 • Ihana toi neuletakki! Älä missään nimessä pura!

  Myyrmannissa näkee yllättävän paljon just noita verkkohuiveja-ja ponchoja.

  Kirjoittaja: Blogger derea, 1. toukokuuta 2006 klo 9.46  

 • Samaa mieltä, älä ihmeessä pura. Myötätuntoa täällä tarjoan. Meidänkin nuorimmalla (melkein 7kk) on paha maitoallergia, puhumattakaan muista ruoka-aineallergioista, jotka eivät prickeissä edes näy.

  Kirjoittaja: Blogger päivi, 1. toukokuuta 2006 klo 12.00  

 • Päivi: Kiitos myötätunnosta. Sama juttu, prickeissä ei näkynyt mitään ja rastitkin näyttivät nollaa. Kuitenkin selkeitä oireita tulee maidon lisäksi mm. omenasta, porkkanasta, tomaatista ja vaniljasta (!).

  Kirjoittaja: Blogger Katja, 3. toukokuuta 2006 klo 20.01  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu