Vikatikkejä

torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Magneettista vetovoimaa


Tänään olen askarrellut magneettien parissa. Nämä pirteät pyykkipojat löytyivät Tiimarin tavarataivaasta. Liimasin niihin pienet magneetit ja nyt ne palvelevat jääkaapin ovessa pidellen laskuja, ostoslistoja, esikoisenlahjomistarroja ja muita tuiketarpeellisia lippulappusia.

Tiesittekö, että ei ole sama, miten päin magneetit liimaa? Minä en tiennyt. Onneksi malttamattomana testasin magneetteja jääkaapin oveen ennen kuin liima oli ehtinyt kunnolla kuivia, ja sain irrotettua ne ilman sen suurempaa väkivaltaa.

Minun piti myös printata kuvia magneettipaperille. Magneettipaperi on peräisin Ink Clubista. Se kuulosti niin näppärältä: printtaa ja silppua.

Arvaatte varmaan, ettei se mennyt ihan noin.

Ensin printteri jumitti ja rullasi paksua magneettipaperia edestakaisin. "Paperitukos. Avaa printterin takaluukku ja poista tukos."

Meidän printterissämme ei ole takaluukkua.

Sinnikäs jatka tulostusta -näppäimen painelu ja tukahdutettu (koska lapset olivat päiväunilla) kiroilu auttoi, ja kone alkoi päästellä tulostusääniä.

Noin viikon odottelun jälkeen hoksasin, ettei kone tunge paperi ulos. Ruksuttaa vaan.

Lisää eri näppäinten painelua ja vähän äänekkäämpää kiroilua. Kone sylki tyhjän magneettipaperin ulos.

Toistin nämä toimenpiteet vielä kahdesti ennen kuin myönsin, että homma ei toimi. Vastoin haluani en nakannut konetta johtoineen ikkunasta vaan odotin, että herra insinööri palaa kotiin ja ratkaisee ongelman. Toistettuaan samat toimenpiteet (ilman kiroilua) kuin minäkin hän totesi, että printteri ei jaksa kuljettaa paperia. Eikä sille voi mitään.

Tyhmä kone.

Taidan tyytyä sotkemaan liiman ja pikkusälän kanssa. Mitä opimmekaan tästä? Älä pistä tietotekniikkaa tekemään askartelijan työtä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu