Vikatikkejä

sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2006

Siirtokuvien pesunkestävyydestä

Moni kyseli edellisen postauksen kommenteissa, kuinka siirtokuvat kestävät pesua. Blogivauva järjesti minulle ystävällisesti tilaisuuden testata tätä: pikkuveli-body ehti olla päällä ehkä noin vartin verran, kun sen selkäpuolella oli jo iloisenruskeat tahrat.

Pesin bodyn siirtopaperin mukana tulleen ohjeen mukaisesti 40 asteessa nurinpäin. Ja tässä tulos: (klikkaa kuvaa niin näet paremmin)


Väri pysyi hyvin, mutta se "muovipinta" kupruili vähän. Tosin pitää katsoa läheltä, että sen huomaa. Hypoteesi: H&M:n laatupaita taisi vähän kutistua pesussa. Olisi pitänyt pestä vaate kerran ennen kuvan silitystä. Ja silitinköhän varmasti tarpeeksi pitkään?

Kuva muuten halkeilee, jos sitä venyttää reilusti. Näitä kuvia ei siis kannata kiinnittää tiukkoihin ribbitoppeihin.

Testasin teoriaani tekemällä uuden paidan. Pesin vaatteen ensin, ja tässä paita kuvan kiinnittämisen jälkeen. Kännykästä löytyi kätevä sekuntikello, jonka avulla varmistin että silitin kuvaa tarpeeksi pitkään.


...ja tässä märkä paita toisen pesun jälkeen. Ei kupruilua eikä halkeilua. Tosin säädin pesulämpötilaksi varmuuden vuoksi 30 astetta. En tiedä, mikä muutos ratkaisi, mutta nyt kuva näyttää edelleen hyvältä.


Loppuun pakollinen lapsikuva =). Pojalle on jo tekeillä lisää bodyja pikkuveli- ja termiitti-teksteillä varustettujen lisäksi. Ainakin "insinööriainesta"-paita (isänsä ammatin mukaisesti) ja "äidin kulta" -paita (jota voi hävetä sitten isona kotialbumia selaillessaan).

8 kommenttia:

 • Veikkaisin, että kangas kutistui pesussa. Puuvillahan kutistuu aina ensimmäisessä pesussa.

  Ihana tuo pikkuvelikuva. : )

  Kirjoittaja: Anonymous Kangastuksia, 2. huhtikuuta 2006 klo 22.02  

 • Meinasinkin kysyä, että pesitkö vaatteet ennen kuvien silityksiä.
  Sitä kun ei meinaa malttaa millään :)..

  Kivoja paitoja ja bodeja :)!

  Kirjoittaja: Anonymous Helminalle, 2. huhtikuuta 2006 klo 22.21  

 • Tilaus siirtopaperista lähti menemään ja pian suuntaan kohti H&M:ää :)

  Ja tuosta termiitti-paidasta sen verran, että Mentalwear on hyvin tarkka sloganeistansa, että ei varmaan hirveesti kannata niiden tekstejä käyttää.. http://www.mentalwear.fi/ajankohtaista.htm

  Kirjoittaja: Anonymous vanilla85, 3. huhtikuuta 2006 klo 16.39  

 • Vanilla85: Hyvä huomio. Mentalwear kritisoi kuitenkin nimenomaan sloganeidensa KAUPALLISTA käyttöä. Käsittääkseni omaan käyttöön yksityinen ihminen saa painaa millaisia paitoja tahansa (poikkeuksena luonnollisesti tuotemerkit). Ja sitten on tietysti vielä se pointti, että missä vaiheessa kopio muuttuu omaksi itsenäiseksi teoksekseen, jota suojaa tekijänoikeus.

  Meidän perheessämme termiitti-nimitys on ollut käytössä jo minun lapsuudessani tarkoittaen taaperoikäistä lasta. Se oli mielessä tuota bodya tehdessä, vaikka Mentalwearin paidan olinkin nähnyt aiemmin.

  Kirjoittaja: Blogger Katja, 3. huhtikuuta 2006 klo 17.48  

 • Joo tiedän, että Termiitti on hyvin yleisesti käytössä, että ei se ole vain Mentalwearin keksintöä. Mutta ajattelin vain muistuttaa, ettei tulee mitään ongelmia. :)

  Kirjoittaja: Anonymous vanilla85, 3. huhtikuuta 2006 klo 20.40  

 • Taitaa mennä siirtopaperit ja bodyt/paidat mennä hukkaan, kun en saa sitä tekstiä millään peilikuvaksi. Olen tässä nyt parisen tuntia takunnut wordin, power pointin ja paintin kanssa. Huhhuh.

  Kirjoittaja: Anonymous vanilla85, 5. huhtikuuta 2006 klo 18.25  

 • Vanilla85: Entä jos lataisit Photoshop Elements -ohjelman, johon on linkki tässä postauksessa. Tai paina pelkkiä kuvia (esim. cliparteissa), joita ei tarvitse kääntää peilikuvaksi. Tai luo teksti Wordin wordartilla, sillä ne tekstit on helppo kääntää peilikuvaksi samalla tavalla kuin kuvaobjektit. Wordart ei taida kyllä hyödyntää kuin tiettyjä fontteja.

  Kirjoittaja: Blogger Katja, 5. huhtikuuta 2006 klo 19.17  

 • Ja taas terrorisoimassa kommenttilootaasi. Vihdoin ja viimein 3.5tunnin yrittämisen jälkeen sain powerpointilla tuon tekstin kääntämisen onnistumaan. Ja siellähän kaiken lisäksi saa kaikkia kivoja kaaria niihin teksteihin. Nyt vain enää odotellaan niitä siirtopapereita.

  Kirjoittaja: Anonymous vanilla85, 5. huhtikuuta 2006 klo 20.17  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu