Vikatikkejä

torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Matkatuliaisia ja kevätkasseja


Viron reissu meni mukavasti. Sää Tallinnassa oli kolea, mutta onneksi uudet merinovillaiset lapaset valmistuivat lähtöpäivän aamuna.
Neuleita myytiin joka nurkalla. Ihastelin upeita kirjoneuleita mutten ostanut yhtään.


Ainoa lankakauppa, jossa kävin, oli Kangas ja nööp (Hobujaama 10c). Printtasin kyllä neulontalistalta mukaan listan 12 lankakaupasta, mutta vain tämä osui kohdalle. Aika oli rajallinen ja matkaseurana ja mies ja kaksi lasta, joista kukaan ei jaksanut kiinnostanut kutimista.

Lankasaaliskin jäi laihaksi. Ostin viisi kerää farku-Samosta (kuva vääristää värit), jota ei enää Suomesta saa. Yhden kerän hinta oli n. 1,5 €.

Vaihteeksi taas laukkuja. Ikean markiisikankaista syntyy käteviä kasseja moneen tarkoitukseen. Viime kesänä kankaita myytiin euron metrihintaan, joten hamstrasin niitä ihan tolkuttomia määriä. Mitähän muuta niistä voisi ommella?

Tämä kassi syntyi kahdesta isoksi paisuneesta isoäidin neliöstä. Neliöt ovat beigekirjavaa Samos Lollipoppia ja niihin meni aika tarkalleen yksi kerä. Virkkasin ne kiinteillä silmukoilla yhteen kolmelta sivulta luonnonvalkoisella Samoksella ja tein siitä myös kahvat.

Blogivauvan (josta pian tulee pienempi blogitaapero - olen vakuuttunut, että ensiaskeleet otetaan pian) Samos-huppari on vetoketjun ompelua vaille valmis. Viheliäinen työvaihe. Ompelusta on pakko katsoa koko ajan, toisin kuin neuletta, joten osa Tehiksen juonikuvioista meni ohi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu