Vikatikkejä

keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

Uutta Modaa

Eilen löysin Prismasta alelaarin, jossa oli 1 €/kerä Samosta, viimevuotisia värejä. Ostin 700 g sitä nättiä vaaleansinistä ihan siitä ilosta, kun olin juuri manannut lankahyllyllä Samoksen tämänkeväistä sinivihreää (vai mikä se väri oikein on olevinaan?). Kevään Novitassa siitä oli tehty monta kivaa neuletta ja kiitos painotekniikan, väri näytti enemmän siltä viimevuotiselta siniseltä.

Kotona minua odotti uusi Moda, jossa oli tosi monta kivaa mallia. Ja markkinoinnillisesti äärimmäisen fiksu pääkirjoitus *virn*.


Tämä bolero pääsi heti puikoille. Samoksen tiheys oli tarpeeksi sinne päin. Olen päässyt takakappaletta raglankavennuksiin asti ja vähän piti laskeskella kavennusvälejä uusiksi, mutta luottavaisin mielin (ja mittanauha vieressä) tikutan ja toivon, että pääsen samoihin mittoihin kuin suunnittelijakin.


Neiti 2,5v käy välillä silittelemässä neuletta ja selittää vakavana, että siitä tulee hänelle mekko. Toivossa on hyvä elää. Neiti on viime aikoina ottanut sellaisen taktiikan, ettei pyydä vaan ilmoittaa haluamansa asian itsestäänselvyytenä ja hokee sitä kunnes vanhemmilta menee hermot. Tämä neule ei kyllä muutu mekoksi vaikka kuinka hokisi, tai sitten olen laskenut silmukat tosi pahasti vikaan.

Kivojen neuleohjeiden lisäksi Modassa oli harvinaisen monta kivaa ompelusta. Ihastuin tuohon mekkoon heti. Minulla ei juuri hihattomia mekkoja ole, mutta ensi kesäksi niitä voisi nyt hankkia. Satuin nimittäin hiljattain vilkaisemaan peiliin suihkusta tullessani ja huomasin, että käsivarret ovat kiinteytyneet kummasti. Ihmekös tuo, kun kotona on kaksi kymppikiloista "käsipainoa" ja treeni jokapäiväistä. Haba kasvaa kun kiskoo taaperoa alas kirjahyllystä.

Tai sitten tämä neulomisharrastus on jo karannut käsistä.

Ihania lastenmekkoja! Ongelmana on vain se, että pienin koko on 100 cm ja neiti 2,5v on hätinä 90 cm. Kaavojen omavaltaisesta muokkaamisesta ja säätämisestä on yleensä seurannut pelkkää ahdistusta ja tilkkukorin ylikuormitusta. "Ei tule takkia, mutta tulee liivi", totesi muuan ompelija siinä surullisessa sadussakin, ja kaikkihan me muistamme, miten sille ihanalle kankaalle lopuksi kävi.

3 kommenttia:

  • ja mekkojen kohdalla sivun alalaidassa lukee että koot alkaa 90cm... en ehtinyt katsoa mitä kaava-arkilla oikeasti on, tarkista ihmeessä ;) Lehdessä oli myös pipon kohdalla mainittu malibu-lanka, vaikka malli on samoksesta... outoja virheitä :)

    Kirjoittaja: Anonymous AnneM, 8. maaliskuuta 2006 klo 17.33  

  • AnneM: Sivun alareunassa lukee 90 cm, mutta siinä sinisessä laatikossa samalla sivulla sekä kaava-arkillakin koot alkavat 100 cm:stä. Tätä numeroa on ilmeisesti oikoluettu melko kiireessä! =)

    Kirjoittaja: Blogger Katja, 8. maaliskuuta 2006 klo 18.16  

  • mikä lehti tuo on missä on boleron ohje? pitäis alkaa tekemään boleroa ja nyt löytyi sopiva.(:

    Kirjoittaja: Anonymous tuula, 9. lokakuuta 2006 klo 16.49  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu