Vikatikkejä

perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Tulevaisuuden ompelukone

Uuden Modan takakannessa mainostetaan Berninan hienoa ompelukonetta, jolla onnistuu nyt myös neulahuovutus. Hieno ominaisuus, mutta pelottaa ajatellakin, millainen ompelukone minun työpöydälläni on kymmenen vuoden kuluttua. Se ei vain ompele, tikkaa, kirjo ja huovuta - se myös piirtää kaavat, leikkaa kankaat ja huomauttaa, jos yritän poiketa ohjeesta. Ehkä se jopa lukee uuden käsityölehden ennen kuin ehdin tulla kotiin, valitsee sopivan mallin, kilauttaa Eurokankaaseen ja tilaa sopivan määrän kangasta - yhtä kokoa pienempään kuin mikä minulle sopisi, sillä koneen mielestä pikku laihdutuskuuri ennen kesälomaa olisi ihan paikallaan.

Kone myös valitsee kankaan eikä välitä minun makumieltymyksistäni. Kone mököttää, jos yritän ommella sillä jotakin alelaarista löydettyä halpispalaa, ja tilaa kostoksi nettikaupasta pakallisen kalleinta mahdollista silkkiä. Sillä mokomalla on niin iso muisti, ettei luottokortin numeron opettelu tee sille tiukkaakaan.

Pelottavaa. Parasta pitää omasta perusmalliompelukoneesta hyvää huolta, sillä jos se hajoaa, tilalle voi tulla hirviömasiina.

7 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu