Vikatikkejä

maanantaina, helmikuuta 20, 2006

Olympiahuumaa

Haa, onnistuinpas yllättämään! Kerrankin mallina joku muu kuin blogitaapero. Sukkia esittelee lehmä, jonka toi meille eräs lehmistä innostunut ystäväni. Sen lisäksi, että hän on kerännyt kunnioitettavan kokoelman nauta-aiheisia tavaroita ja kouluttautunut hyvin lehmäläheiseen ammattiin, hän myös tapasi aviomiehensä maitoautossa. Moista aatteelle omistautumista ei voi kuin ihailla.

Sitten asiaan. Olympianeuleeni, vauvan sukat, ovat (edelleen) liukuesteitä vaille valmiit. Valitsin kisatyökseni näin nopean työn, koska piltit saattavat pitää minut irti puikoista päivätolkulla. Lisäksi tämä on ensimmäinen raitalangasta neulottu työni, ja kuvittelin joutuvani purkamaan välillä. Yllättävän hyvin raidat kuitenkin asettuivat.


Tässä sukat vielä paremmin aseteltuina. Alussa tuo turkoosi raita ei näyttänyt kuuluvan joukkoon, mutta näköjään siihen tottuu. Ja lankahan on tuttu Novitan Wool Neliraita.


Nuo siniset tiplat ovat kuivuvia liukuesteitä (ei, Susannan lapset eivät ole käyneet meillä leikkimässä). Ostinkohan muuten ihan oikean paketin? Nämä ovat kyllä kangaskohovärejä, joilla tehdään kuvioita jotka kuivuttuaan kiinnitetään silittämällä. Mutta. Nämä pitää irrottaa pesun ajaksi. Eli irtoavat siis helposti. Sopivatkohan sittenkään sukanpohjiin, jotka joutuvat aika kovalle kulutukselle? Puhumattakaan siitä, kuinka nopeasti kaikkiruokainen blogitaapero popsii nuo tiplat suuhunsa?

Tämä bibo on matka-ja-odotusneule. Olen tikuttanut sitä jonottaessani papa-kokeeseen (joka toinen vuosi, muistathan käydä?) sekä automatkoilla. Lankana on Samos Lollipopin tämän kevään punakirjava sävy. Lanka on niin söpöä, että tekisi mieli tehdä samanlainen itsellenikin (tämä on blogitaaperolle). Mutta ehkä 27-vuotias kahden lapsen äiti ei olisi enää katu-uskottava pinkissä kukkapipossa...?

Neulomisen lisäksi olen ehtinyt myös ompelemaan. Piirsin IHAN ITTE kaavat vanhasta paidasta, jossa on nykyistä olomuotoani imarteleva malli. Leikkasin kankaat, sovitin, ompelin, etsin kadonneita hihakappaleita, löysin ne nukensängystä, vein ne tyttären kovaäänisistä vastalauseista huolimatta, ja ompelin vähän lisää - ja sain aikaan imetyspaidan.

Juuri kun olin saanut paidan valmiiksi ja sovitin sitä ylleeni, blogivauva teki tuttavuutta sohvapöydän terävän nurkan kanssa. Ihmeen paljon verta voi muutaman millin kokoisesta nirhaumasta tulla. Paita on nyt pesukoneessa ja toivon, että veritahrat irtoavat. Muuten joudun opettelemaan värjäyksen jalon taidon.

2 kommenttia:

 • Ihanat sukat ja ihana Bibon alku:))

  Mutta minun ostamani värit liukuesteiksi olivat erilaiset(??)
  Sellaisia "Puffy"-värejä, neljä putkiloa/pkt. Tiimarin hinta 3,50e. Laitetaan suoraan kankaalle (tai mihin nyt sit laittaa kiviin, kortteihin, kukkaruukkuihin...), annetaan kuivua yön yli. "Kohotetaan" joka a, uunissa, b, silitysraudalla tai c, hiustenkuivaajalla. Ensimmäistä pesua ei suositella viikkoon laitosta. Luvataan kestävän 40 asteen hienopesu. (suositus).

  Kirjoittaja: Blogger eusu, 20. helmikuuta 2006 klo 22.26  

 • Mulla on Sinooperista joskus vuonna 1 ja 2 ostettuja kangaskohovärejä. Toimivat kuten Eusu tuossa edellä kertoi omistaan. Tässä ei mun mielestä ole edes mitään rajoitusta ekalle pesulle.
  On pitänyt monesti kokeilla, mutta en vielä kankaaseen ole saanut aikaiseksi. Kortteihin olen laittanut ja uunissa turvottanut.

  Sulla kans tuo lanka Olympianeuleessa, sama täälläkin ;)
  Musta ihanat värit.

  Kirjoittaja: Blogger vikke*, 20. helmikuuta 2006 klo 22.34  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu