Vikatikkejä

tiistaina, helmikuuta 14, 2006

Hyvää ystävänpäivää!

Minulla on pakkomielle kuvata lapsiani kortteihin. Aina joulun ja ystävänpäivän lähestyessä jahtaan herranterttujamme kameran kanssa, lahjon ja uhkailen, kampaan hiukset kerta toisensa jälkeen ja yritän pysyä tyynenä kun taapero taas kerran pamauttaa vauvaa lelupuhelimella. Tätä ystävänpäiväkorttia varten halusin suukkokuvan. Yhden hikisen aamupäivän jälkeen olin valehtelematta valmis dippaamaan vauvan sokeriin saadakseni esikoisen koskemaan tätä huulillaan (ja niin todennäköisesti teen ensi vuonna, koska se on PALJON helpompaa kuin vaania tuntitolkulla sopivaa tilannetta).

Tähän suukkoon ei kuitenkaan tarvittu sokeria. Kerrankin kamera oli valmiina oikeaan aikaan, kerrankin valo riitti, kerrankin lapset näyttävät kuuluvat ihmisrotuun ja jopa hiukset ovat melko hyvin. Ja lopusta huolehti Photoshop.

Malli: oma
Lanka: Novita Samos
Langanmenekki: n. 180 g
Puikot: 5 mm sukkapuikot ja Addi pyöröpuikko 30 cm

Myös hihatin valmistui. Sen pitäminen vaatii vähän totuttelua - nyhdän sitä koko ajan niskasta, tuntuu kuin se valuisi päältä. Pinta-alaa on huomattavasti vähemmän kuin neuletakeissa, joihin olen tottuneempi. Olo on jotenkin alaston, kuin olisi vaihtanut lahkeellisen uimapuvun string-bikineihin.

Neuleolympialaissukat ovat liukuesteitä vaille valmiit. Näin nopea työ ei oikein tainnut olla olympiahengen mukainen, mutta ehkä ne liukuesteet sitten osoittautuvat kinkkisiksi. Ehkä poltan sukat piloille silittäessäni liukuesteitä kiinni! Poltin tänään riisin pohjaan, joten sukkien kärventäminen onnistuisi minulta varmasti.

Postipoika toi tänään pipovaihtopipon, kiitos Riikka! Kuvaan sen huomenna, paremmassa valossa. Jos blogitaapero sen sallii. Tyttönen julisti sen omakseen ja vietti suurimman osan illasta pipo päässä. Edessä lienee tahtojen taisto.

4 kommenttia:

 • Kaunis "kortti" lapsistasi!!

  Ja kivan näköinen tuo hihatin, harmi jos siinä on "alaston olo", hyvältä se näyttää jokatapauksessa!!!

  Kirjoittaja: Blogger eusu, 15. helmikuuta 2006 klo 10.31  

 • Aivan ihana kuva lapsista!!
  Kyllä teidän sukuun on luotu hiuksia :)

  Hihatin näyttää munki silmään varsin kivalle.

  Kirjoittaja: Blogger vikke*, 15. helmikuuta 2006 klo 16.35  

 • Apua!! Ihana hihatin!! Voitko antaa jotkin ohjeet, mulla on langat ja tarvitsen vain mittoja. Onko hihatin tehty yhtenä kappaleena eli neulottu "ranteesta ranteeseen"? Vai onko siinä erillinen takakappale? Kun tulet kainalon kohdalle, niin mikä on työn leveys? Miljoona muutakin kysymystä, mutta näillä pääsisin alkuun....

  Kirjoittaja: Anonymous Anonyymi, 15. helmikuuta 2006 klo 21.28  

 • Syötävän suloinen kuva lapsista. meillä ei tuollainen onnistuisi millään.
  Viliina

  Kirjoittaja: Anonymous Anonyymi, 16. helmikuuta 2006 klo 9.10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu