Vikatikkejä

keskiviikkona, tammikuuta 25, 2006

Taiteellista neulontaa ja vaarallisia lapsia

Neulomiseen ja polkkaamiseen tuli muutaman päivän pakkotauko, kun blogivauva yritti kynsiä minulta silmät päästä. Ihan totta! Sunnuntaiaamuna lapsi läppäsi äitiä hellästi silmään sillä seurauksella, että silmään tuli muutaman millin reikä. Silmäklinikalla setä pisti siihen lapun päälle, määräsi kahdeksi kuukaudeksi tiputettavaa silmävärkkiin ja lähetti kotiin särkylääkkeitä syömään. Kaksi päivää kuljin sokkona, sillä silmät liikkuvat synkronisesti ja terveen silmän liikkuessä kipeä ilmoitti sangen selvästi, että se oli sangen aiheellisella sairaslomalla. Nyt silmää ei enää särje, mutta näkö on vielä vähän huononlainen.


Malli: Punahilkka-poncho, Ulla 03/05 (luovasti pienennettynä lapsen kokoon)
Lanka: Novita Aino
Langanmenekki: 200 g + vähän kolmatta kerää
Huomioitavaa: Väärin jäljennetty palmikkoneulekuvio Luova tapa soveltaa ohjeen palmikkoneulekuviota

Joskus hamstratut punaiset Ainot muuntuivat blogitaaperolle Punahilkka-ponchoksi. Neuloin sitä aina vähän aikaa kerrallaan hyvin lyhyillä pyöröpuikoilla, jolloin keskeneräinen työ oli sylissä aina epämääräisenä myttynä. Enkä missään välissä tullut katsoneeksi palmikkokuviota oikein kunnolla. Olin hyvää vauhtia menossa puolivälissä huppua ("Ihanaa, kohta tää on valmis, eikä yhtään saumaa ommeltavana ja vain kaksi pääteltävää langanpäätä!") kun tajusin, että mallissa on jotain vikaa.

Oikeassa reunassa nuo yli-ali-jutut eivät mene oikein. Olin kopioinut mallineuleen eri paperille ja laittanut yhden ainoan merkin väärin. Sisu ei kuitenkaan antanut periksi purkaa koko työtä, koska virhe ei pistä kovin pahasti silmään. Ja jos haluaa etsiä asiasta positiivisia puolia, Ainohan on niin herkkää nyppyyntymään että kohta ei joka tapauksessa saa selvää koko palmikosta =D.

9 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu