Vikatikkejä

maanantaina, tammikuuta 16, 2006

Lanka-ale ja pari sanaa uudesta Novitasta


Kävin tonkimassa Novitan Lauttasaaren tehtaanmyymälää alelöytöjen toivossa. Palasin kotiin mukanani Palman poistuvaa väriä á 1 €/kerä ja kaksi kerää woolia, toinen uutta neliraitaa ja toinenkin taisi olla uutuusväri, lehmuksenvihreä. Palma muuntuu ponchoksi ja woolista tulee blogitaaperolle lapasia ja sukkia.

Lisäksi ostoskoriin kiipesi viime kevään Novita-lehti, joka pääsi armosta mukaan koska siinä oli mukavasti Samos-ohjeita. Samat ohjeet saisin printattua ulos Novita-klubistakin, mutta neuloessa lehteä on mukavampi käsitellä kuin yksittäistä paperia.

Monesta langasta oli poistuvia värejä halvalla ja muista sai 10 % alennuksen. Jonkin verran oli pussilankojakin. Tarjoukset eivät kuitenkaan olleet niin hyviä, että olisin riehaantunut ostelemaan lankoja pussitolkulla. Hyvä niin, sillä sitä lankaahan minulla riittää.


Sinellistä löytyi kaksi paria puisia sankoja laukkuja varten. Vaaleammat maksoivat 3 € ja tummat 4 €. Ja millaisia laukkuja siis aion tehdä? Ei hajuakaan. Ostin, kun osuivat kohdalle.

Ja sitten tämä uusi Novita, joka ilmestyi viime viikolla. Sitä on reposteltu säälimättömästi niin neulelistalla kuin neuleblogeissakin. Minua alkoi keskustelun sävy jo ottaa päähän. Monelta taisi unohtua, että kyseessä on lankafirman julkaisema lehti, jonka päätavoite on myynninedistäminen. Niinpä lehden sivuilla luonnollisesti ylistetään Novitan lankoja. Niitä juttuja ei ole kirjoittanut lahjomaton journalisti vaan markkinointi-ihminen. Siinä on melkoinen ero.

Myös mallivalikoimaa on haukuttu yllätyksettömyydestä ja vanhan toistosta. Minä taida olla vähän tylsä ihminen, kun löysin itse paljon kivoja juttuja. Ei kai kukaan odota, että joka numeroon pitäisi keksiä pyörä uudelleen? Ja vielä 6€/nro?

Neuloja-gurut eivät varmaan hirveästi saa irti kotimaisesta, mahdollisimman laajalle lukijakunnalle suunnatusta lehdestä, jossa on ohjeita vain yhden valmistajan langoille. Heitä varten ovat sitten ne vogueknittingit, jotka ovat enemmän profiloituneetkin neuletrendien edelläkävijöiksi. Aloittelevalle ja jonkin verran harrastaneelle Novitasta on paljon enemmän iloa.


Esimerkiksi tämä paloista virkattu poncho on aivan upea. Tämä tekisi mieli tehdä itselleni ensi kesäksi, vaikka lapset todennäköisesti leikkivät Tarzania noissa hapsuissa ja venyttävät vaatteen muodottomaksi.


Kassi-idea on myös toteuttamiskelpoinen. Simppeli, kyllä, mutta tuotahan on helppo muunnella. Ja minulle, joka en ole virkannut tai neulonut vielä yhtään laukkua, tuo perusohje on tarpeen.

Sitten nämä lastenneuleet. Ei mitään uutta ja mullistavaa, mutta luulen, että taka-ajatuksena onkin ollut että nämä ovat niitä perusohjeita jotka lehdestä pitää kerran vuodessa löytyä. Haalari, neuletakki, sukat, lapaset ja pipo ovat kestosuosikkeja, joita neulotaan kuitenkin joka vuosi. Minusta on kiva, ettei tarvitse selata koko lehtivarastoa läpi löytääkseni perushaalarin ohjeen.


Peliaukeama oli hauska. Lisää tällaisia!

Ja loppuun vielä muutama plussa uudesta Novita-lehdestä:

+ Raitalangoista oli toteutettu monenlaisia neuleita. Niistä näki, millaista pintaa niistä syntyy esimerkiksi ribbinä ja sileänä, pienissä ja isoissa kappaleissa. Nyt esimerkiksi tiedän, etten tule neulomaan raita-woolista mitään pipoa isompaa. Se langan vaihtumiskohta tökkää liikaa minun silmääni.

+ Mallit oli kauniisti stailattu, toisin kuin edellisessä lehdessä, joka saikin paljon kritiikkiä suttuisista mallitytöistä. Asia oli selvästi huomioitu. Myös taustat olivat kauniita.

+ Woolin raitalangat ja yksiväriset sointuvat hyvin yhteen ja niitä on helppo yhdistellä.

6 kommenttia:

 • Hienoa, että löytyy muitakin, joita uusi Novita on miellytänyt. Itsekkin tykkäsin paljon monista neulemalleista tuossa Kevään numerossa, ihmettelen vaan että miten ehdin kaiken haluamani siitä koskaan neuloa ;)

  Kirjoittaja: Anonymous Jonna, 17. tammikuuta 2006 klo 8.59  

 • Vihdoinkin positiivisia kommentteja Novitasta. Itse vielä odottelen lehteäni, josko postityttö tänään sen jo toisi..

  Kirjoittaja: Anonymous vanilla85, 17. tammikuuta 2006 klo 9.06  

 • haastoin sut :) kommentoin itsekin tuota novitaa lähipäivinä vähän tarkemmin.

  Kirjoittaja: Anonymous AnneM, 17. tammikuuta 2006 klo 12.57  

 • Hyvä kommentti Woolin raitalangoista! Odottelinkin jo milloin joku muu analysoi tuon asian, kun en enää itse jaksanut lehteä repostella. ;o)

  Kirjoittaja: Blogger Altocumulus, 17. tammikuuta 2006 klo 15.04  

 • Jep, minä oon samoilla linjoilla Novitan lehdestä. Noita perusmalleja myöskin tarvitaan ja uutuuslankojen "esittelyä".
  Minusta on hyvä, että lehdestä löytyväi ohjeita voisi käyttää myöhemminkin, siis sitä "peruskamaa...."
  Soveltaahan voi aina - ja keksiä itse lisää =O)

  Kirjoittaja: Anonymous Helminalle, 17. tammikuuta 2006 klo 23.01  

 • toi oli kiva just toi raidallinen virkattu laukku, ajattelin tehdä sellasen, jos vaan saan aikaseks :) oon yrittäny ettiä tollasia puusankoja jo ikuisuuden, ei ole vaan sattunut eteeni! tollasista kahvoista sais todella mukavan kassin tehtyä! :)

  jospa aikaa löytyis tolle valkoselle kukkaponchollekin, se oli munkin mielestä aivan ihana!! :D

  Kirjoittaja: Blogger tinna, 19. tammikuuta 2006 klo 18.47  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu