Vikatikkejä

torstaina, tammikuuta 12, 2006

Kauden trendiväri on nyt selvillä: se on pinkki

Blogitaapero on nyt onnellinen vaaleanpunaisten lapasten omistaja. Lapasia on jo testattu mm. kastelemalla ne kuralätäkössä ja tunkemalla niitä sitten rattaissa istuvan pikkuveikan suuhun - pitäähän kaikkien päästä kokemaan nollakelin autuus ja onni!

Testien perusteella voin sanoa, ettei seiskaveikasta neulottu lapanen ole vedenkestävä ja vauvat nauttivat kuraveden mausta.

Alun hurmoksen jälkeen joudun toteamaan, ettei tämä ole minun unelmalankani. Sävyt eivät vaihdu niin nätisti kuin oletin. Tuo selkeä vaalea raita tökkää silmään ja pahasti. (Sävyjä enemmän tökkää tuo kuvassakin näkyvä reikä peukalon juuressa. Mutta kuitenkin ekat neulomani lapaset, joten suotakoon se minulle.)

Tässä lapaset paremmin aseteltuina. Raitojen täsmääminen kuulosti työläälle, ja sisäinen taiteilijani sai luovan idean: en täsmää raitoja ollenkaan ja otanpa vielä langan eri suunnista toiseen lapaseen. Toiseen on otettu lanka kerän päältä ja toiseen kerän sisältä.

Jepjep. Ei pitäisi kuunnella pään sisältä kuuluvia ääniä.

Ja lisää pinkkiä. Viimekesäisestä Samos Lollipopista syntyi kummitytön nukelle poncho. Malli on muunnelma isoäidin neliöistä: virkkasin nuken päänympäryksen mittaisen ketjun (silmukoiden määrä 6+10x), yhdistin ympyräksi ja aloin virkata pylväsryhmiä kuten niissä neliöissä. Ainoa ero oli, että tein vain kaksi"nurkkaa" neljän sijaan. Lopuksi hapsut.

Viimeinen pinkki: pakko tunnustaa, että ostin nämä pinnit itselleni. Ehkä blogitaapero on kuitenkin sopivamman ikäinen näihin. *syvä huokaus*

12 kommenttia:

 • Siun sisänen äänesi on myös hyvin säästäväinen, epäilen että samanlaisten pienten lapasten aikaan saamiseksi saat pikkukerän välistä kerittyä jämälankaa.... mun mielestä ne on aika veikeet noin... parempi noin ku vaan pikkusen erinäköiset juuri sen verran et näyttää möhlätyltä???? nm. punaraidasta kerittyjä välikerätyksiä ryömii joka nurkassa... mut kun ei raaski heittaa poiskaan metreittäin lankaa...

  Kirjoittaja: Blogger Lape, 12. tammikuuta 2006 klo 16.41  

 • Minä olen inhonnut pinkkiä ja vaaleanpunaista ja roosaa ja kaikkia niidentapaisiakin noin ala-asteen lopulta alkaen. Viime vuosina ne ovat alkaneet näyttää ihan kivoilta, jopa houkuttelevilta. Mitenkään tämä ei varmaan liity siihen, että olen ollut melkein 2½ vuotta tyttölapsen äiti, eihän?? Uutta Novitaa selaillessa kuvittelin jo hetken tekeväni _itselleni_ jotain vaaleanpunaista...

  Kirjoittaja: Anonymous HeliP, 12. tammikuuta 2006 klo 16.46  

 • Onpas blogitaaperolla tyytyväinen ilme, selvästikin mieleiset lapaset!

  Kirjoittaja: Blogger miu, 12. tammikuuta 2006 klo 17.03  

 • Ekat lapaset saa anteeksi mitä vaan. Hyväthän ne on.

  Kirjoittaja: Anonymous KristiinaS, 12. tammikuuta 2006 klo 17.05  

 • Muotia tai nou, pikkutyttö sisälläni tykkää pinkistä aina yhtä paljon. Meiltä löytyy mm. pinkkejä pyyhkeitä, kansioita, patakintaita, rei'itin, silmälasikehykset, -kotelo ja -puhdistusliina, meikkipussi sekä kymmeniä pinkkejä pinnejä, hiuslenksuja, piksuja, sukkia ja t-paitoja ja kiloittain pinkkiä lankaa. Jos saan joskus tyttölapsen, arvaa minkä värisiin se puetaan :)

  Kirjoittaja: Blogger laurakoo, 12. tammikuuta 2006 klo 17.07  

 • Hmmm... minunkin varastoon on kummasti eksynyt pinkkiä lankaa, joka on päässyt jo puikoillekin! "sinistähän" sen langan olla piti ... :D

  Kirjoittaja: Blogger Siniset Silmukat, 12. tammikuuta 2006 klo 17.46  

 • Apuva! olen koko ikäni inhonnut vaaleanpunaista (no, yksi villatakki oli 5-luokalla).... pitääkö minunkin taipua?

  Kirjoittaja: Anonymous Villasukka, 12. tammikuuta 2006 klo 17.58  

 • Ihanat pinnit! Mistä oi mistä löytyy tuollaiset ihanuudet?

  Kirjoittaja: Blogger tuleva kätilö, 12. tammikuuta 2006 klo 18.30  

 • Ihanat on lapaset ja Blogitaapero selvästikin rakastaa niitä!
  Minä lämpenin pinkille vasta viime vuonna, koskaan ei Ysi-Veellekään pienenä ollut pinkkiä. Nyt kun haluaisin jotain pinkkiä hänelle ostaa, niin hänpä ei enää tykkääkään siitä. Itelleni sitten "jouduin" ostamaan elämäni ensimmäisen pinkin t-paidan viime kesänä.

  Kirjoittaja: Blogger Tarja, 12. tammikuuta 2006 klo 18.38  

 • Helip: Minunkin pinkki kauteni alkoi suurinpiirtein siinä vaiheessa, kun ultraava lääkäri sanoi, että teille tulee tyttö. =)

  Laura: Melkein uskaltaisin veikata, että vaikka saisit vain poikalapsia, sitä pinkkiä löytyisi myös lasten vaatekaapista. ;o)

  Tuleva kätilö: Pinnit löytyivät Sellon H&M:sta, lasten osastolta.

  Villasukka: Jos annat pinkille yhdenkin sukkaraidan, sitä on kohta lankavarasto puolillaan.

  Kirjoittaja: Blogger Katja, 12. tammikuuta 2006 klo 20.04  

 • Siitä se lähtee. Énsin yhdet lapaset, kohta yhdettoista. Kivat on, eikä yksi pieni reikä mitään merkitse.

  Kirjoittaja: Blogger KirsiÄr, 12. tammikuuta 2006 klo 21.48  

 • Lapasethan ovat hauskat :)

  Mua alkoi pinkki miellyttämään raskauden alkuvaiheilla (tai jopa ennen sitä) eikä hajuakaan kumpi on tulossa.
  Olen kyllä ostellut jo alennusmyynneistä tytön vaatteitakin ;)

  Näyttääpä taapero jo isolle tytölle, vai hämääkö pinnit :D Hienot ovat nekin.

  Kirjoittaja: Blogger vikke*, 13. tammikuuta 2006 klo 23.33  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu