Vikatikkejä

sunnuntaina, joulukuuta 04, 2005

Neuloja valmistautuu jouluun

Mistä tunnistaa neulojan joulun lähestyessä? Sillä on leukaperissä asti hölskyvät silmäpussit, matti kukkarossa ja känsiä käsissä.

Aloitetaanpas alusta.

Tammikuu
Neuloja aloittaa valmistautumisen seuraavaan jouluun: lankakauppaan mars. Alennusmyynneissä ei ole varaa shopata, kun rahat menevät seuraavan joulun lahjalankoihin.

Huhtikuu
Ei yhtään aloitettua joululahjaa. Visa vingahtelee kesäneulelankoja ostellessa.

Heinäkuu
Neuloja aloittaa ensimmäisen sukkaparin pukinkonttiin.

Lokakuu
Joululahjalista on pitkä. Neuloja harkitsee puolivakavissaan, että riitelisi välit poikki joidenkin sukulaisten kanssa.
Netistä löytyy toinen toistaan hauskempia neuleideoita. Alkuperäiset lahjoja varten ostetut langat saavat jäädä lankavaraston täytteeksi, kun neuloja ostaa lisää lankaa joululahjaneuleisiin.

Marraskuu
Ensimmäinen joululahjaneule valmistuu. Pingotusvaiheessa neulojan kissa kakkii sen päälle kostoksi, koska on holtittomien lankaostosten vuoksi joutunut syömään halvempaa kissanruokaa. Neuloja uhkaa keritä kissan ja siirtyä neulomaan kissankarvalangasta.

Joulukuu
Mitä lähempänä joulu on, sitä mustemmaksi käyvät neulojan silmäpussit. Kofeiinitablettien voimin hän neuloo pikkutunneille ja nauttii aamupalansa nestemäisenä pillillä voidakseen käyttää kaikki liikenevät minuutit neulomiseen. Liikenteen vaarantamisesta saadut sakot (miksei liikennevaloissa muka voisi neuloa?) uhkaavat kaataa talouden.

Jouluaatto
Neuloja jonottaa terveyskeskuspäivystyksessä saadakseen lääkettä känsäisiin käsiinsä. Lääkäri lohduttaa stressaantunutta neulojaa: ”Kuule, ota vähän rennommin. Kokeile vaikka käsitöitä.”
Ainoa asia, joka estää neulojaa tökkäämästä lääkäriä neulepuikolla, on se, että poliisit saattaisivat ottaa puikon todistuskappaleeksi. Se on sentään Addi.

Joulupäivä
Neulojalla on oudon joutilas olo. Kaikki läheiset saivat lopulta pehmeän paketin – olkoonkin, että täti sai jättimäisen hatun ja sen mukana konehuovutusohjeet.
Neuloja surffaa neuleblogeissa (neuloa ei voi, koska känsävoiteen haju voisi tarttua kuteeseen) ja ihastelee muiden joululahjaideoita. ”Ensi jouluun alan kyllä varustautua ajoissa”, neuloja päättää. ”Aloitankin saman tien.” Ja lempinettilankakaupassa onkin sattumalta ale.

8 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu