Vikatikkejä

keskiviikkona, marraskuuta 16, 2005

Näkö sumenee

Välillä kannattaa olla kiltti miehelle. Sain tänään kahdella kympillä lankaa, kun kaivoin netistä Windowsin päivityksen sekoittaman koneen korjausohjeet. Ensin mieheni yritti lahjoa minua herkuilla, mutta blogivauvan mahdollisen allergian vuoksi syön nykyään kaikkea muuta kuin herkkuja (tähän sellainen hymiö-irvistys, joka on 1,5 viikkoa ilman suklaata olleella). Luonnollinen vaihtoehto oli siis lanka. Otin kerän valkoista Woolia, kaupan viimeisen kerän farkunsinistä Samosta ja kolme kerää Ainoa.


Aino on siis sitä lankaa, joka saa silmät kirvelemään neulomisen aikana. Välillä. Minulla taitaa olla ns. valikoiva villa-allergia. Allergisen reaktion vahvuus näyttää olevan kääntäen verrannollinen langan väriin ja tuntuun. Esimerkiksi tuo joulunpunainen on niin ihana sävy, että jos sitä neuloessa näkö sumenee, se johtuu vain onnen kyyneleistä.

Tämän aasinsillaan (ii-haa) kautta pääsenkin muihin näköä sumentaviin asioihin. Blogitaapero tökkäsi minua suoraan silmään löylykauhan varrella. Silloin muuten oikeasti näkyi tähtiä. Lapsi oppi muutaman uuden, hauskan ilmaisun ja minä säästyin mustalta silmältä, onneksi. Näkökin säilyi.

Blogivauva on lankamallina toimimisen lisäksi muutenkin osallistunut neulomisharrastukseeni. Tällä viikolla hän on mm. syönyt palan Kid Mohairin vyötettä (ja oksentanut sen olohuoneen matolle) sekä pölistellyt irtokarvoja keskeneräisestä mohair-fifistä, joka syystä tuntemattomasta (tässä välissä katson tuimasti blogitaaperoa, joka yrittää näyttää viattomalta) on loikannut neulekorista lattialle. Ja kerran utelias vauveli kippasi nurin lattialle unohtuneen neulekorin ja tarttui puikkoihin.

Blogitaapero on muuten alkanut leikkiä neulomista langanpätkillä! Ja äiti on taas otettu.

2 kommenttia:

  • Minä en ole koskaan kotona huomannut nenäni kutisevan langoista, mutta lankakaupassa sitä tapahtuu useinkin, vaikka eivät ne pölyisiltä näytä. Samoin neuleluokissa ja puutyöluokissa, mutta jostain käsittämättömästä syystä ei kudontaluokassa, vaikka siellä pölyä luulisi olevan aivan tuhottomasti ilmassa. Eli valikoivaa allergiaa täälläkin. :)

    Kirjoittaja: Blogger Tuazophia, 17. marraskuuta 2005 klo 10.13  

  • Mielettömän suloisia sun blogilapset tempauksineen :)

    Kirjoittaja: Blogger saranella, 17. marraskuuta 2005 klo 10.50  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu