Vikatikkejä

lauantaina, marraskuuta 26, 2005

Lankaostoksia lasten sivistämisen nimissä

Me maalla syntyneet päätimme viedä paljasjalkaiset kaupunkilaislapsemme tutustumaan maaseutuun, kun se kerran tuli niin sopivasti Messukeskukseen esittäytymään. Kohteena oli siis Elma-messut.

Tämä Vuorelman Pilvi-puuvillalanka oli tarjouksessa 1,5 €/100 g:n vyyhti. Värit sopivat niin hauskasti yhteen, että ostin kun olivat kerran tarjouksessakin. Ja minuun jotenkin vetoaa ilmaisu "poistuvat värit". Tunne, että tuo väri on nyt iäksi menetetty mahdollisuus, ellen osta sitä varastoon. (Minulla on näitä "iäksi menetettyjä" lankavaraston nurkat täynnä. Ne ovat hyvää vauhtia muuttumassa "ikuisiksi lankakeriksi ja vyyhdeiksi", sillä yhtäkään väriä ei ole tarpeeksi mihinkään isompaan neuleeseen ja hyvin harvoin niistä tulee mitään neulottua.)

Novitankin osastolla kävin vilkaisemassa, että olisiko heillä jo myydä Teddyä. Ei ollut. Ostin kuitenkin tarjouspuikkoja ja -koukkuja sekä Hippyä, jota sai kolme kerää kympillä. Hippyn sävyt näyttävät vaihtelevan aika reilusti eri värjäyserien kesken, sillä tuota kanervanväristä minulla oli vajaa kerä kotona ja se on ihan eri väristä kuin nuo kolme uutta.


Ja sitten messujen löytö: ihanan pehmeää alpakkalankaa 4 €/kerä. Tästä tulee ainakin vauvantossut seuraavalle ystäväpiiriini syntyvälle lapselle (vink vink!).

Messuille jäi unelmaisia hahtuvakiekkoja ja huovutusvilloja, joihin olisi ihana tutustua joskus kun vain olisi aikaa (ja rahaa, koska aloittelijalle tulee pakostakin muutama kallis huti ja koekappale).

Blogitaaperokin bongaili messuilta villaa. Tosin hieman käsittelemättömämpää kuin minä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu