Vikatikkejä

keskiviikkona, marraskuuta 23, 2005

Hyvää joulua - minulle!

Joulu tuli tänä vuonna aikaisin. Ostin itselleni lahjaksi Debbie Stoller Stitch'n bitch - neulojan käsikirjan. Alkuperäisteosta on kiitelty ja siihen viitataan noin joka toisessa neuleblogissa. Suomennoksen ilmestyttyä ostin sen välittömästi itselleni.

Paljon en ole ehtinyt kirjaa lukemaan, mutta tähän asti tykkään näkemästäni. Tekniikoita on kuvattu havainnollisesti ja ohjeet vaikuttavat hauskoille. Neuloja-gurut tuskin saavat tästä niin kovia kicksejä, mutta minun vaatimattomaan neulekirjastooni (joka toistaiseksi käsittää pari muovikassillista kotimaisia käsityölehtiä sekä yhden kirpparilta ostetun neulemallikansion 80-luvulta) tämä on arvokas lisä.

Jotain on myös valmistunut. Novitan Kid mohairista syntyi tämä fifi-hartiahuivi. "Vauvalle peitto", innostui blogitaapero ja sovitteli huivia babyborninsa ynpärille. (Pitäisikö muuten huolestua, kun lapsi peittelee nukkensa kasvoja myöten ja jättää vain varpaat peiton ulkopuolelle kuin ruumiit amerikkalaisissa tv-sarjoissa? Ehkä tämä äiti voisi neuloa vähän vähemmän ja huomioida lapsiaan enemmän...)
Ja tässä sama huivi tuolille leviteltynä.

Vaaleanpunaista lankanöyhtää on joka paikassa - eilen kaivelin sitä blogivauvan korvastakin. Ilmeisesti olisi korkea aika imuroida. Mohairista tulee nätti pinta, mutta seuraavaksi neulon jostakin langasta jolla on vähemmän omaa tahtoa. (Miestä tuo ilmaisu nauratti. Langalla oma tahto? Koetin selittää, että mohairlanka takertuu helposti. Sillä on siis läheisriippuvuusongelma.)

4 kommenttia:

  • Ihana - ja niin tutunnäköinen :) Voit naurattaa miestäsi myös kertomalla, että jotkut langat muuttavat mieltään, siis ihan koko ajan.

    Kirjoittaja: Blogger laurakoo, 23. marraskuuta 2005 klo 20.06  

  • Suloisia nuo blogilapset. ;) Minun puolitoistavuotiaani ei osaa vielä puhua, mutta taapertaa määrätietoisena eteiseen ja osoittelee vaatepuuta jolla roikkuu käsinneulottuja pitsihuiveja. Olen todennut että no, käytettäväksihän ne on tarkoitettukin... ;)

    Kirjoittaja: Blogger Kristel, 23. marraskuuta 2005 klo 22.26  

  • Minä muuten nukun mieluiten niin, että peitto on vähintäänkin korviin saakka (tosin yleensä mahallaan ja pää sivuttain, naama ulkona peitosta) ja varpaat ehdottomasti ulkona peiton alta. Eli ehkä taaperosi on lukenut nuken kehonkielestä pyynnön tulla kunnolla peitellyksi... :)

    Kirjoittaja: Blogger Tuazophia, 25. marraskuuta 2005 klo 9.51  

  • Ihana huivi..
    Itsellä meneillä samanlainen mutta vaaleanpunaisena :)

    Kirjoittaja: Blogger Marita, 16. joulukuuta 2005 klo 22.11  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu