Vikatikkejä

perjantaina, lokakuuta 21, 2005

Lapset, älkää yrittäkö tätä kotona!


"Mallitilkut on aloittelijoita varten." Jos siis ohjeessa käsketään käyttää 10 mm:n puikkoja ja paksuimmat kaapista löytyvät pyöröpuikot ovat kokoa 7, ohjeeseen vain lisätään mielivaltainen määrä aloitussilmukoita ja kyllä se siitä. Mitä sitä turhaan mallitilkkua neulomaan ja neuletiheyttä selvittämään.

Voi vispilä sentään. Kun pipoa oli valmiina 7 cm, tajusin, että pitäisi hankkia afropermis ettei pipo tippuisi ilmille. Liikaa silmukoita - liian iso. Ja jos olisin malttanut käydä hakemassa ne isommat puikot, olisi ohjeessa käytetty kahden kerroksen pintaneule ollut ehkä vähän joustavampaakin. Tämä on tosi inhaa neulottavaa.

Eli purkuun menee. Teddy ei ole pahin mahdollinen purettava lanka, muttei kyllä helpoinkaan. Olkoon tämä minulle opiksi ja teille varoittava esimerkki.

Hauskemminkin voisi perjantai-iltaa viettää.

1 kommenttia:

  • No voi voi.
    Mä tein lapsen pipon kasin sukkapuikoilla, koska sen isompia puikkoja en omista ja pyöröjä ei ole lähellekää sitä kokoa.
    Tein mallitilkun ja laskin silmukat -> 10cm myöhemmin huomaan: liian iso! Eikun purkuun ja selvästi vähemmilla silmukoilla. No, sitten oli lopputulos hyvä, vaikka silmukkamäärän mukaan pieni..
    Itse tein sileää, en mitään mallineuletta tms siis.

    Kirjoittaja: Anonymous Jaana, 22. lokakuuta 2005 klo 10.57  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]<< Etusivu